Alternatifim Cafe

Türkiye Sevdalıları

Discussion started on Fan Club & Birlikler

yanlış anlaşılmazsa birşey sormak istiyorum..ilk sayfada ''türk olan ve bundan gurur duyanlar üye olabilir'' gibisinden birşey yazılmış..türk olmayanlar da türkiyeyi sevemez mi??(lütfen ters cevapler gelmesin rica ediyorum sadece merakımdan sordum)
#276 - Haziran 10 2006, 23:57:37

Fenerli-Cadi

yanlış anlaşılmazsa birşey sormak istiyorum..ilk sayfada ''türk olan ve bundan gurur duyanlar üye olabilir'' gibisinden birşey yazılmış..türk olmayanlar da türkiyeyi sevemez mi??(lütfen ters cevapler gelmesin rica ediyorum sadece merakımdan sordum)

türk olmayanda sevebilir ama burasi bi türk forumu.. yabanci birinin isi olmaz galiba burda.. :alala ve ayrica Yalnizca TÜRKLER icin bu fan club... ( yani galiba :4 )
#277 - Haziran 11 2006, 00:04:59

ya nazancım ne demek burası bir türk forumu burda yabancıların işi olmaz...çok ayıp yani..o zaman üye olanlara milleti sorulsun ve türk değilse üye olamasın..
#278 - Haziran 11 2006, 00:06:44

Fenerli-Cadi

yok sen beni yanlis anladin yani herhalde isi olmaz demek istedim..  :Ç

üye olsunlar... türkce anliyolarsa.. :4
#279 - Haziran 11 2006, 00:08:25

ya sen benim dediğimi anlamadın neyse..aslında benim sorum bahayaydı..
#280 - Haziran 11 2006, 00:10:07

Fenerli-Cadi

O cvp yetkisini bna verdi..  ( dimi baha.. :4 )

yok yaff o cvp vermiince ben seetim kusura bakma... :öff
#281 - Haziran 11 2006, 00:22:08

ülkesini,vatanını karşılıksız seven..
bu yola baş koymuş tüm kardeşlerimi bu başlık altında görmekten büyük mutluluk duyarım

pois bu cümle senin sorunun cevabını veriyor sanırım..

Türk olan ve bundan gurur duyanlar üye olabilir tabi ki..

zaten bu ülke sınırları içinde yaşayan,her vatandaşımız Türktür.
tekrar söylüyorum...Ne mutlu Türk olana değil, ne mutlu Türküm diyene!!!

ülkesinin çıkarları kendisi için her zaman ön planda yer alan arkadaşlarımızı bekliyoruz!
#282 - Haziran 11 2006, 11:44:26
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

bende üye olmak istitorum

ekledim senide kardeşim..hoşgeldin aramıza.. :)

snde h.g :hih

T Ü R K I Y E  yazisina yorum yokmu.. :hih beendine sevindim :P

h.b cnm.. :)
gerçekten güselmiş yazı..sabah sabah farkedememişim.. :okey
aferim lan sana.. :4
#283 - Haziran 11 2006, 11:50:19

ÇOK SAOL HOŞ BULDUK
BU VATANA CAN FEDA
#284 - Haziran 11 2006, 21:44:04

Fenerli-Cadi

h.b cnm.. :)
gerçekten güselmiş yazı..sabah sabah farkedememişim.. :okey
aferim lan sana.. :4

:hih saol lan :P (6)

ÇOK SAOL HOŞ BULDUK
BU VATANA CAN FEDA

:Ç bahaya demistm bn ama neyse snde h.g  (6)
#285 - Haziran 11 2006, 21:47:54

KUSURA BAKMA BENİM ALINTM OLDUĞU İÇİN OLMUŞTUR
#286 - Haziran 12 2006, 12:09:44

--------------------------------------------------------------------------------

Geçen gün bilgisayarcıya gittim. Buram buram yozlaşma kokuyor tabi dillerde. Adam (hatta adam demeye dilim zor varıyor) bana şu cümleyi kurdu: “- Efendim siz deneyin çalışmazsa çeync (ecnebicesi CHANGE yani biz Türklerin dilinde değişim) ederiz…” Yuh dedim adama sonra sordum “- Çeync ne demek?!!!” bir alevlenmişim ki sormayın.
Bu emperyalizm ülkemize nerden girdi sizce? Ben öyle düşünüyorum ki; bunun kökü dile kadar dayanıyor. Nasıl mı? Kısaca anlatmaya çalışayım.
Konfiçyus denen zat demiştir ki; “Eğer bir milletin kültürünü değiştirmek istiyorsanız önce dilinden başlayınız…” Þimdi bu sözü kendimize nasıl yoralım. Benim düşünceme göre de (ki her zaman savunabilirim) kültür emperyalizmi önce dilde başlıyor. Dilin değişimi önce cümleden daha küçük ve Türkçe’nin özü olan kelime ile sonrada cümle yapısının bozulmasıyla başlıyor. Tabi bu tezimizi örneklerle sağlamlaştırmaya ve anlaşılırlaştırmaya çalışalım.
Mesela; “flört” kelimesi ne demek?
Bu kelimenin Türkçe karşılığına bir göz gezdirelim; “el ele dolaşmak”, “sokak ortasında öpüşmek”, “çıkmak (bu sonradan uyduruldu)”… Peki, bir düşünecek olursak bu kelime olmadan bizim ülkemizde böyle bir şey var mıydı? Tamam kabul ediyorum bir şey yapılır sonradan isim konulur ama iş kültüre gelince önce isim geliyor sonra ise yaşanıyor.
Bir örnek daha vereyim.
“Depresyon” kelimesi birkaç sanatçı tarafından kullanılıp kadın yayınlarıyla gündeme getirildi ve dilimize yerleşti. Asıl anlamı “sıkıntı” ama “sıkıntı” kelimesi tam olarak karşılamıyor çünkü ülkemizde sıkıntıyı yaşama anlayışı değil sıkıntıdan kurtulma anlayışı var. Bu kelimenin dilimize girmesiyle “uzun süreli bir sıkıntı”,”bu sıkıntıyı her şeye yorma” “karamsarlık” gibi anlayış hakim oldu genç kızlarımızda, bacılarımızda ve delikanlılarımızda.
Gelelim “teknoloji”ye… bize yani Türk Diline ve Kültürüne en büyük darbeyi vuran bir kavramdır bu. Burada hazır yeri gelmişken mühendis arkadaşlara sesleniyorum “- Bir alet bulun, adını Türkçe koyun ve bunu dünyaya yayın hatta siz uğraşmayın o kendiliğinden yayılır. Öyle mühendisim diye kasılmak yok. Görevinizi yapın!” Neyse biz konumuza dönelim; adamlar bir şeyler icat edip adını kendi dilinden koyuyor (örn: CHİP= çip, TELEPHONE= telefon, CAMERA= kamera…) ve bu aletler yayıldıkça doğal olarak dili de yayılmış oluyor. Ben mühendis değilim; bir alet icat edemem, o aleti kulanmamazlık da edemem o halde yapacağım iş onlara Türkçe karşılık bulmak.
Bulduğum bazı kelimeler var ve bu kelimeleri elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum ama daha öncesinde söylemek istediğim bir şey daha var: ben İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fak. Türkçe Eğitimi Öğretmenliği’nde okuyorum. Bu bulduğum kelimeleri hocalarıma ve arkadaşlarıma ilk söylediğimde önce takdir ettiler ama sonra nedendir bilinmez garipsediler. Fakat ben ısrarla devam ettikçe onlarda kullanmaya başladılar.( kısaca bir hesapla; bunu on arkadaşıma alıştırdıysam her birinin kırk öğrencisi olduğunu düşünürsek bu kelimeler dört yüz öğrenciye öğretilmiş olur) Þimdi ise biz bu Türkçe kelimelere o kadar alıştık ki yabancı adını kullanınca garipsiyoruz.
Gelelim kelimelere:

İngilizce Türkçe

CD TB (Taşınabilir Belleti)
VCD TBÇ(Taşınabilir Belleti Çalar)
Disket KB(Küçük Belleti)
USB BAT(Bilgi Aktarım Takacı)
Hard Disk Yerel Bellek

Kelimeler bunlar. Ben elimden geldiğince her tür yabancı kelimeye Türkçe isim bulmaya çalışıyorum. Öncelikle hiç kuşkunuz olmasın birden aklıma gelmedi bu kelimeler; eklerini ve köklerini araştırıp koydum bu isimleri. Bu kelimeleri kullanınca gülenlere ya da kullanmamakta inat edenlere bir sözümle yazımı bitirmek istiyorum;

“Kendi özüne, milletine ve diline gülen insanlardan utanıyorum ve onlara acıyorum…”

Yaradan Yar ve Yardımcımız olsun arkadaşlar….

NOT: Belki bu yazıyla daha çok yerde karşılaşacaksınız. Bu ingilizce kelimeler dilimizden atılasıya kadar pes etmek yok. Türk tarihinde hiçbir zaman PES etmemiştir.
Veli AKİSTİ
İzmir,2006
#287 - Haziran 14 2006, 14:16:53
« Son Düzenleme: Haziran 14 2006, 14:19:12 Gönderen: OSK! »

çok güzel ve hassas bir konuya değinmişsin, zaten bu konuda dikkatliyim ama daha dikkatli olmaya çalışacağım :cicek
#288 - Haziran 14 2006, 16:06:11
(=

efet önemli bi konuya değinmişin..çok haklısın!
bir caddede yürürken bile türkçe dükkan ismi görmek zor nerdeyse!
seninde bahsettiğin gibi bi çok yabancı kelime de türkçemizi istila etmiş durumda zaten;

bu konuya hayatını adamış prof. dr. Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okumanızı tavsiye ederim!
#289 - Haziran 14 2006, 17:22:56

şimdi türk dil kurumu bi uygulama başlatmış tam olarak bilmiyorum ama esnaflar için. iş yerinin ismi yabancı olupta türkçe olarak değiştirenler için bi ödül konmuş lütfen bunu tanıdığınız esnaflar arasında yayın ve bizde böylece bu güzel ülkenin refaha ve tam bağımsızlığa ulaşması için bi katkıda bulunalım(bu arada bu devletin tam olarak bağımsız olduğunu düşünmiyorum).

bu söylediklerimi dikkate almanızı rica ediyorum.
 :okey
desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar
#290 - Haziran 15 2006, 12:42:45
« Son Düzenleme: Haziran 15 2006, 12:44:05 Gönderen: OSK! »

doğru düşünüyosun..ülke tam bağımsız değil tabi ki..
bi kere ekonomi ımf ye bağlı!
stratejik önemi olan ( başta telekom gibi ) yerler yabancıların elinde!
ab nin kölesi olmuşun!
amerika patronun haline gelmiş!
iç karışıklıklara son noktayı koyamıyosun!
pkk terör örgütünü destekleyen ülkelere ağırlığını koyamıyosun!
başbakanın milli görüş gömleğini en başta çıkartmış zaten..bunu kendisi söylüyo!
toprak satışlarına dur diyomusun..aksine devamlılığnı sağlıyosun!
..
..

say say bitmez..
başımızdakiler ülkesinin onurunu düşünmediği sürece daha tam bağımsız olmamamıza çok var sanırım;
ama bizi bu duruma getirenler tek tek hesabını verecekler..
şu an divan_ı harpte yargılananlar olduğu gibi,
bi 5 seneye kadar da geri kalanlar oraya hesap vermeye geçecekler!!!

her ihanetin bir bedeli vardır.
#291 - Haziran 15 2006, 13:54:42

baha kardeşim çok doğru diyorsun ama milletimiz böyle duyarsız oldukça bu söylediklerini gerçeklaştirmek biraz zor
bunun için bizim yapabileceğimiz tek ve en önemli şey millete bunları anlatmak böyle yaptığımız sürece ancak gerçekleştirebiliriz bu söylediklerimizi
iş büyüklerimizden çok bize düşüyor büyüklerimiz derken devlat bakanlarını kastediyorum onlar bu bağımsızlığı kendi başlarına sağlayamazlar ancak biz onlara yardım edersek olur böyleb şeyler
#292 - Haziran 15 2006, 17:35:51

http://www.onlar.net/

birinin bunlara dur demesi lazım arkadaşlar yarın bu görüntüleri canlı olarak görmek zorunda kalabiliriz
onlar bunu haketmedi bir hiç uğruna perişan oluyorlar
gerçi bu perişanlık lafı çok basit kaldı yanında ama neyse
bu sunumda görünen malları kullanmamaya dikkat edin arkadaşlar her onlardan aldığımızda bu olanlara bizde katkı sağlamış oluyoruz
lütfen bu basit bi konu değil  X( X( X( X(
#293 - Haziran 15 2006, 18:45:38
« Son Düzenleme: Haziran 15 2006, 18:50:03 Gönderen: OSK! »

baha kardeşim çok doğru diyorsun ama milletimiz böyle duyarsız oldukça bu söylediklerini gerçeklaştirmek biraz zor
bunun için bizim yapabileceğimiz tek ve en önemli şey millete bunları anlatmak böyle yaptığımız sürece ancak gerçekleştirebiliriz bu söylediklerimizi
iş büyüklerimizden çok bize düşüyor büyüklerimiz derken devlat bakanlarını kastediyorum onlar bu bağımsızlığı kendi başlarına sağlayamazlar ancak biz onlara yardım edersek olur böyleb şeyler

tabi halkında yardım etmesi,bilinçli olması lazım ama öncelikle devlet adamları onur,haysiyet,şeref,vatan-millet sevgisi gibi değerlere sahip olması lazım!!!
halkın değil,onların dedikleri oluyo çünkü.
tabi onları da halk seçiyo!
bu yüzden halk bilinçli oy kullanmalı..birilerine kızıpta kesinlikle boş oy kullanmaması lazım!
kullanılan her boş oy pkk nın işine yarıyo,onlara gidiyo.
#294 - Haziran 17 2006, 11:18:51

baha kardeş tabiki öle ama iş en başta halkta bitiyo olay işte ben onu anlatmaya çalışıyorum
tabiki de en başta devlet bakanları daha duyarlı va yürakli olması lazım
onlar korkak olursa hiç birşey olmaz tabi böyle diyerek körü körüne ateşe atlasınlar demiyorum ama biraz da rest çekmesini bimeliler ve istediklerini kabul ettirmeliler
#295 - Haziran 17 2006, 13:27:09

daha duyarlı türk evlatları için beni de kaydedermisiniz?
------------HER ŞEY VATAN İÇİN-----------------
#297 - Haziran 22 2006, 15:38:24

kendimizi yemesek de yanında mı yatsak :muhah

beni üye yaparamısınız?????????????*
#298 - Haziran 22 2006, 18:49:41

bende üye olmak istiyorum
#299 - Haziran 22 2006, 18:52:32

bende olabilirimiyim :hih
#300 - Haziran 22 2006, 18:54:22

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.