Öncelerinde Kemik dergisinin kısmen bağımsızlığından ayrılıp, tıpkı eskisi gibi Lombak dergisine girmiş olması beni üzmüştü pek bir. Çünkü dergi küçülmüştü ve bazı yazar-çizerler dağılmışlardı. Bu yüzden bi kırıklık olmuştu ben de...
Penguen dergisi için de aynı durum söz konusu olmuştu. Ersin ve Yiğit abi başta olmak üzere, yıllardır hayallerini kurdukları kendi dergilerini kurma istekleri sonunda gerçek olmuştu. Ben üzülmüştüm önce ayrıldıklarında. Penguen'de okumuştum, ayrıldıklarını, baya bir hayal kırıklığına uğramıştım. Taa ki Rolling Stone dergisinde yeni bir dergi kurulacağına ve isiminin de Uykusuz veya Takla olması konusunda kesin karara varamadıklarını okuyana kadar...
Baya bir sevinmiştim. Zaten ondan kısa bi süre içinde dergi piyasaya çıktı. İlk okuduğumda aralarına yeni katılan Cihan Ceylan, Cihan Kılıç, Ender Yıldızhan, Yavuz Öztürk vs. isimlerin karikatürleri ile yeni tanıştığım için esprilerindeki o ince çizgiyi bir türlü yakalayamıyordum bu yüzden de okuma konusunda zorluk çekiyordum... Zamanla alıştım buna ve dergi daha zevkli gelmeye başladı. Perşembe günleri açta kalacağımı bilsem asla ama asla almadan duramadığım dergilerim. (Çarşamba günü Allah'ın Hadımköy'ünde bir şey bulunamadığından perşembe temin ediyorum)
Uğur abinin Fırat'ı... Süzme salak, but bacak, hayatımın anlamı
Yüzümdeki o salak gülümsemeyi oluşturan bacaksız

10 defa da okusam doyamayacağım bölüm

Uğu abiyle konuşup, tanışma lüksüne sahip oldum ki bu benim için süper bir durum...
Dergiden Yavuz Öztürk'le konuşuyoruz bu aralar

Çok süperler.

Bir de keşke şunlar devam etse diyeceğim şeyler var...
Mesela; Büstün'ümüzün Şerafettin'i tekrar çizmesi ama aynı zamanda Prensiblerini de belirtmesi...
Ersin abinin yeraltı öykülerini de çizmesi...
Dergi aylık olsun, 1 ay bekliyelim ama öyle bir dergi olsun ki 1 aya değsin onu istiyorum...
Kenan Yarar'ın Hilal'i ya da psikozları olsun, Bahadır abinin Ruhaltı olsun...
Alpay abim olsun :Ç İsmail Hasta Ruh ile..
Olsun, hepsi olsun...
Valla herkese saçma gelse de gündemin objektif yorumunu ben onlardan öğreniyorum. Bir mizah dergisi insana ne kadar çok şey kazandırıyormuş meğersem. Aklım olsaydı Penguen'i ilk günden takip etmek isterdim...
İnşallah daha iyileri olur onlar adına...
Bu arada edindiğim bilgiye göre tekrar bir mizah dergisi çıkıyor o kadroya ait ama bakalım, işleri yoluna koyarlarsa şayet, yeniden bir mizah dergimiz olacak ve yine aynı duyumlarıma göre bu biraz daha ucuz olacakmış

E hadi hayırlısı bakalım...
Bir de ben yakın bir zaman içinde dergiye gideceğim.
Olur da gelmek isteyen olursa bana mesaj atsın, beraber gideriz ziyarete