20 kişilik bir topluluk düşünürsek bu kişilerden sadece 1 i bilemedin ikisi arabesk müsük dinlio kalanları rock,metal,rap falan takılıo dolayısıyla karşı çıkmak diilde garipsemeleri gayet doal!!

Arkadaşım müsük ne demek? Çok merak ettim.
--
basmıyo kafaları pop daha basit olduğu için daha anlaşılır hiç gördünüzmü küçük bir çocuğun arabesk dinlediğini
Sayın genç arabesk dinlemediğimiz için gerizekalı mı oluyoruz, arabesk dinlemeyenlerin hepsi pop mu dinliyor?
--
Arabesk, 1970'lerde Türkiye'de ortaya çıkan bir müzik tarzıdır. Özellikle büyük şehirlerin varoş*larında hızla tutunmuş ve yaygınlık kazanmıştır... günümüz gençLiği ise kendi özünden sıyrılıp kabuğundan çıkma çabası içinde oLduğundandır ki arabeske karşı itici bir tutum sergiLemektedir. gençLik siyah sürmeLere küpe takmaLara iLginç giyim tarzLarına ve arabeskLe kıyasLandığı zaman %60 ı anLamsız şarkı sözLerinin buLunduğu ( rap, rock, v.s. ) müzik türLerine popüLer kültürün de etkisiyLe kaymaktadır. gençler batılaşmanın etkisiyLe kendi benlikLerinden uzaklaşıp popüler kültüre teslim oldukları için arabesk müzik dinletisi hoşlarına gitmiyor olabilir....
1970 değil 50den öncelere dayanır. Evet biz rock dinleyen, rap tutkunu gençliğiz. Özünden çıkmak da nesi? Arabesk tam bir türk ürünü müdür sanki?
--
Ayrıca siz arabesk dinleyen eski kuşak, biz yeni nesil için batılı, gerizekalı yorumu yapıyorsunuz da -daha geçen güne kadar gördüğümüz arabesk komasına girmiş jiletli gençlerin akşam kuşağı haberlerine dayanarak- jilet yakıştırmalarını nasıl saçma buluyorsunuz?
--
Son olarak bu müziği dinlemiyorum diye kimse bana özüne saygısız diyemez. Hakkı yoktur.
Nokta