Çakacannn! Evet Best Motoring videolarını aratmayacak bir shootout. Serkanların dükkanında toplanan tayfamızla sıkılıp 19 Mayıs özel aksiyonu yapalım dedik. Hep beraber arabalarla müsait bölgeye gidip koyvermeye başladık....
Araçlar....
S3: Cobra kardeşinizin S3ü. 1.6bar basınç, beyin, rs2 dump valfi, filtreler vs. Malesef yarış zamanı araba kafayı yiyip basıncini 0.5 ila 1 bara düşürünce kompetitif olamadı....
CooperS: Bir dostumuz bizi kırmayıp CooperSini getirdi. Araçta beyin, kasnak, komple eksos sistemi ve pek çok hoş tune var. Ekseriyatla 200bg+ olduğunu sanıyoruz. Araç yarış boyunca mükemmel çalıştı...
350Z: Düz vites standart 350z, 3.5 lt v6, 279hp. Mükemmel bir araç...
Vortech LS-1 Camaro: Serkanların yaptığı supercharged LS-1 yarışa eğlence olsun diye geldi. Arabanın 500 bg civarı verdiği sanılıyor, üzerinde intercoolerlı bir centrifugal supercharger var. Motorun her tarafı yapılı. Aracın sanılan beygirden çok verdiğini düşünüyorum zira düz gidemiyordu...
Kalkışlar:
S3 vs 350z:
Hahaaa şimdi bakalım noolucak derken kalktık ilk vitesde hafif öne atlayıverdim 2 ye çaktım ve gidiyorduk.... taaki arabanın boostu bir anda bitene kadar... Sonra 350z gitti.... tepinmelerim sonucu araba doldurmaya başladı fakat boosy,tumuz değişkendi ve aracımız s3 yarış boyunca sağlıklı yürüyemedi. Ama yürüse bile iki arabanın 3 aşşağı beş yukarı eşit olduğunu zannediyorum. 350z tamamen stoktur, dikkatinizi çekerim...
S3 vs Coopers:
Boostsuz halde Cooper S den biraz açılmayı becerdik, tabi powershiftler falan cabası... Amam boost olmadığından yüksek hızda coopers gelir gibiydi... Boostla tahminimce geçebilirdik fakat CooperS yapılınca son derece hızlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu...
S3 vs V-Camaro:
Hahahaaa bi geçtim kamaroyu sormayın. Camaro direk bir 5 boy kadar öteme atlayıp devam etti... Bu arada 350z yi de Eren kullanıyodu onu bi geçtik ama pek basmadığını söledi....
Zaten aracımızı boostsuzken geçtiği için 350z fena kudolu ayrıldı yarıştan. Camaroda fren problemleri yüzünden itişmesi zor olarak nitelendirilebilir. CooperS doğru yapıldığında çok süper bir cadde arabası olduğunu bize gösterdi.
S3 ise bozularak sıçtı ama geri dönecektir...