Alternatifim Cafe

Doğrucu yada cesur... Hangisi Sizsiniz?

Discussion started on Komik ve/veya İlginç Linkler

Hepimiz arada bir “doğruluk mu cesaret mi?” oyununu oynarız. Gerekli tüm malzeme birkaç samimi arkadaş ve bir şişeden ibarettir. Yuvarlak bir masada oturulur, şişe çevrilir ve şişenin ağız kısmının denk geldiği kişiye sorulur “Doğruluk mu cesaret mi?” Sonrasında olanlar olur. Ya doğruyu söyler ya da arkadaşlarınızın sizin için seçtiği cesur davranışı sergilersiniz. Hangisini tercih ederdiniz? Doğru söyleyin, böyle bir testin bilimle alakası olabilir mi?

http://testyourself.tr.msn.com/olcer/dogrucesur/Test.aspx

Cesur
Cesur bir kişiliğe sahipsiniz. Hayatta yapamayacağınız şey yok. Tabii ki mecazi anlamda atla dense atlar, uç dense uçarsınız. Yeter ki sevdikleriniz sizden bir istekte bulunsunlar, işin içinde onlar varsa gözünüzü budaktan sakınmazsınız. Laf aramızda kendinizi bu denli seviyor olmanızın sebebi de cesaretinizin derinliklerinin farkında olmanız.
#1 - Temmuz 18 2010, 17:39:15

Cesur
Cesur bir kişiliğe sahipsiniz. Hayatta yapamayacağınız şey yok. Tabii ki mecazi anlamda atla dense atlar, uç dense uçarsınız. Yeter ki sevdikleriniz sizden bir istekte bulunsunlar, işin içinde onlar varsa gözünüzü budaktan sakınmazsınız. Laf aramızda kendinizi bu denli seviyor olmanızın sebebi de cesaretinizin derinliklerinin farkında olmanız.
#2 - Temmuz 18 2010, 20:13:44
”Yaşıyorum, beni meşgul etmeyin. “ Bu bir cümledir. Fakat isterse dize de olabilir, özlü söz de. İnsan da böyledir. Ne isterse olabilir, hatta insan bile olabilir.

Her ikisi de
Sizin için doğrulukla cesaret arasında bir ayrım yok. Hem doğrucu hem cesur olmaktan yanasınız. Doğruları söyleyememenin sebebinin korkaklık olduğunun bilincindesiniz. Hayat tecrübeniz bu ikisinin birbirinden pek de ayrılamayacağını göstermiş size. Aslına bakarsanız hayatınızı sahip olduğunuz cesaretle inşa ettiğiniz doğrular üzerine kurmuşsunuz.
#3 - Temmuz 19 2010, 15:21:37
‎ Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.

Doğrucu
Tam bir Doğrucu Davut'sunuz. Oyun sırasında en çok bunu tercih ediyor olmanız, hayatınızda yaşadığınız her durum ve olayın sorumluluğunu aldığınızı ve başınızdan geçenleri anlatmaktan ya da birilerinin biliyor olmasından asla çekinmediğinizi gösteriyor. Dostlarınız tam da bu özelliğiniz için sizi çok seviyor olmalılar.
#4 - Temmuz 24 2010, 18:31:52
Destiny is for losers.
It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
-B.

Hiçbiri
Bu oyun size göre değil. Başka öncelikleriniz var. Gereksiz cesaretin ve doğruluğun, safdillik ve strateji bilmezlik olduğunu düşünüyorsunuz. Her doğru her yerde söylenemez. Ayrıca, fazladan cesaretin insanın başına açabileceği dertler olduğu da bir gerçek. Hangisinin nerede işe yarayabileceği konusunda ise içgüdülerinize güveniyorsunuz.
#5 - Ağustos 01 2010, 00:42:10
Beni sana çağıran her ne ise sustur,
Yaşanınca tükenir bilirsin.

Zeitgeist

Hiçbiri
Bu oyun size göre değil. Başka öncelikleriniz var. Gereksiz cesaretin ve doğruluğun, safdillik ve strateji bilmezlik olduğunu düşünüyorsunuz. Her doğru her yerde söylenemez. Ayrıca, fazladan cesaretin insanın başına açabileceği dertler olduğu da bir gerçek. Hangisinin nerede işe yarayabileceği konusunda ise içgüdülerinize güveniyorsunuz.
#6 - Ağustos 01 2010, 00:53:44

Cesur
#7 - Ağustos 01 2010, 17:54:27
Gölgeye çarpan kan gibiyim

Aynaya diyorum bu yalan mı

Kendime diyorum: "Uyan artık"!

Her ikisi de
Sizin için doğrulukla cesaret arasında bir ayrım yok. Hem doğrucu hem cesur olmaktan yanasınız. Doğruları söyleyememenin sebebinin korkaklık olduğunun bilincindesiniz. Hayat tecrübeniz bu ikisinin birbirinden pek de ayrılamayacağını göstermiş size. Aslına bakarsanız hayatınızı sahip olduğunuz cesaretle inşa ettiğiniz doğrular üzerine kurmuşsunuz.
#8 - Ağustos 14 2010, 15:29:36
Yaşamak sansürler eşliğinde, çok sahte.

Hiçbiri
#9 - Ağustos 14 2010, 16:00:22
‎ "Bir adam tanıdım, kafasız bir kadına yaşamının yirmi yılını verdi. Her şeyi feda etti ona; dostlarını, emeğini, dürüstlüğünü bile.. Ama bir akşam, kadını hiç sevmemiş olduğunu anladı. Canı sıkılıyordu, hepsi bu. İnsanların çoğu gibi canı sıkılıyordu."

Her ikisi de
#10 - Ağustos 14 2010, 19:17:49

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.