Alternatifim Cafe

Hangi Beyonce şarkısısınız?

Discussion started on Komik ve/veya İlginç Linkler

Tam 10 dalda Grammy ödüllerine aday gösterilerek bir rekor kırdı Beyonce. Eğer tamamını alırsa bir başka rekor daha kıracak. Hak etmediğini söylemek ne mümkün? Güzel, yetenekli, muhteşem bir sese sahip, sempatik ve çalışkan… Onun şarkılarından hangisinde size yer var? Buyurun test edin… Bir de unutmayın, test sonuçlarının hiçbir bilimsel değeri yoktur, bu testi çözerek Grammy alamazsınız… 

Başla.

A Woman Like Me lyrics (Benim gibi bir kadın)
Şarkıda Beyonce talibine “Emin misin benim gibi biriyle olmak istediğinden?” diye sorup başlıyor kendisinden söz etmeye: “Güvenilir biri değilim, duygusal sayılmam, arada bir kontrolden çıktığım olur, dik başlıyım…” Ama sonra başka bir şeyler daha söylüyor: “Seni mutlu edebilirim, çünkü sevgim çok güçlüdür, ama sen de bana yanlış yapmamalısın.” Cesur bir kadın gibi görünse de, belli ki biraz korkuyor Beyonce. Kırılmaktan, üzülmekten korktuğu için hırçınlık ve dikbaşlılığı savunma silahları olarak çıkarıyor. Duygularını hemen ortaya dökmüyor ki kimse onları incitmesin… Şarkı boşuna çıkmadı karşınıza, sizde de bir miktar ağzı yanmışların yoğurt yiyişi var…
#1 - Ocak 26 2010, 18:47:25
‎ Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.

Zeitgeist

Have Your Way (Yolunu kendin çiz)
Hayatını nasıl değiştirdiğini anlatıyor Beyonce, her şeye rağmen kendi kaderinin sözcüsü olmayı nasıl tercih ettiğini… Bu sayede kendini sevdiğini, yanlış da olsa, arada bir utansa da yaptıklarının tüm sorumluluğunun kendisine ait olduğunu hatırlatıyor. Sonra da sevgilisine, bir gün evlenip karı-koca olduklarında olabilecekleri hatırlatıyor. Ona aşık olduğunu, zorlandıkları zamanlarda terk etmek yerine yeni yollar bulmak isteyeceklerini, ama işlerin mutlaka yolunda gitmek zorunda olmadığını söylüyor. Sizin için de hiçbir şey vazgeçilmez değil, vakti geldiğinde zor da olsa ne söyleyeceğinizi biliyorsunuz: “Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna…”
#2 - Ocak 26 2010, 18:54:17

Fade

Hayatını nasıl değiştirdiğini anlatıyor Beyonce, her şeye rağmen kendi kaderinin sözcüsü olmayı nasıl tercih ettiğini… Bu sayede kendini sevdiğini, yanlış da olsa, arada bir utansa da yaptıklarının tüm sorumluluğunun kendisine ait olduğunu hatırlatıyor. Sonra da sevgilisine, bir gün evlenip karı-koca olduklarında olabilecekleri hatırlatıyor. Ona aşık olduğunu, zorlandıkları zamanlarda terk etmek yerine yeni yollar bulmak isteyeceklerini, ama işlerin mutlaka yolunda gitmek zorunda olmadığını söylüyor. Sizin için de hiçbir şey vazgeçilmez değil, vakti geldiğinde zor da olsa ne söyleyeceğinizi biliyorsunuz: “Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna…”
 Aynen.
#3 - Ocak 26 2010, 20:05:32

That's Why You're Beautiful (Bu yüzden güzelsin)
“Elmaslar bir zamanlar kömürdü, ama daha o zaman bile içlerinde bir ruh vardı. Bu yüzden güzellerdi. Kalbim, sen ona dokunana kadar buz gibiydi, sen de bu yüzden güzelsin.” Güzellikten ne anladığını anlatıyor Beyonce. Bir bakıma “Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca” diyor. Bana dokunmayan, içimi ısıtmayan güzellikle işim olmaz diye devam ediyor. Sizin olmayan güzellikte gözünüz yok, içinizi ısıtan yakan şeylere ise hak ettikleri değeri içinizden geldiği gibi veriyorsunuz. Hayatın ancak bu türden bir güzellikle anlamlı olabileceğini biliyorsunuz.
#4 - Ocak 26 2010, 21:15:37

Proculianus

A Woman Like Me lyrics (Benim gibi bir kadın)
Şarkıda Beyonce talibine “Emin misin benim gibi biriyle olmak istediğinden?” diye sorup başlıyor kendisinden söz etmeye: “Güvenilir biri değilim, duygusal sayılmam, arada bir kontrolden çıktığım olur, dik başlıyım…” Ama sonra başka bir şeyler daha söylüyor: “Seni mutlu edebilirim, çünkü sevgim çok güçlüdür, ama sen de bana yanlış yapmamalısın.” Cesur bir kadın gibi görünse de, belli ki biraz korkuyor Beyonce. Kırılmaktan, üzülmekten korktuğu için hırçınlık ve dikbaşlılığı savunma silahları olarak çıkarıyor. Duygularını hemen ortaya dökmüyor ki kimse onları incitmesin… Şarkı boşuna çıkmadı karşınıza, sizde de bir miktar ağzı yanmışların yoğurt yiyişi var…
#5 - Ocak 27 2010, 01:21:29

Dangerously in love (Tehlikeli aşk)
Beyonce bu şarkıda iyiden iyiye kalbini kaptırmış birinden söz ediyor. Daha söze başlar başlamaz “Hey bebek, seni seviyorum, sen benim hayatımsın” deyiveriyor. Şarkı tehlikeli bir bağımlılık hikayesi gibi başlarken bir yerde Beyonce’un melodisine şu sözler takılıyor: “Sana aşığım, çünkü beni özgürleştirdin.” Anlıyoruz ki sizin aşktan korkmanızın sebebi, özgürlüğünüze halel geleceği ihtimali. Bu korku aşk talebinizi dile getirmenize engel oluyor. Ama sizi bu korkudan bile özgürleştirecek biriyle mutlaka karşılaşacak ve doyasıya tehlikeli bir biçimde aşık olacaksınız.

#6 - Ocak 27 2010, 16:24:10
Gölgeye çarpan kan gibiyim

Aynaya diyorum bu yalan mı

Kendime diyorum: "Uyan artık"!

Dangerously in love (Tehlikeli aşk)

Beyonce bu şarkıda iyiden iyiye kalbini kaptırmış birinden söz ediyor. Daha söze başlar başlamaz “Hey bebek, seni seviyorum, sen benim hayatımsın” deyiveriyor. Şarkı tehlikeli bir bağımlılık hikayesi gibi başlarken bir yerde Beyonce’un melodisine şu sözler takılıyor: “Sana aşığım, çünkü beni özgürleştirdin.” Anlıyoruz ki sizin aşktan korkmanızın sebebi, özgürlüğünüze halel geleceği ihtimali. Bu korku aşk talebinizi dile getirmenize engel oluyor. Ama sizi bu korkudan bile özgürleştirecek biriyle mutlaka karşılaşacak ve doyasıya tehlikeli bir biçimde aşık olacaksınız.
#7 - Ocak 27 2010, 20:45:46
Destiny is for losers.
It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
-B.

Hevai

#8 - Ocak 29 2010, 11:05:21

#9 - Ağustos 14 2010, 20:07:04

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.