Kendimi bildim bileli klasik müzik dinliyorum, hastası olduğumu söyleyebilirim. ' Olum, akranlarımdan bir tek ben mi dinliyorum lan! ' hissiyatı oluşuyor bazen, üzülüyorum. Böylesine güzel ve asil bir türü bir kez bile dinlememiş olmak insanlık ayıbıdır zatıma göre. Hayatın her noktasında klasik müzik vardır. Okul zillerinde bile Beethoven'ı görebilirsiniz. (fur elise), bunu birçok kişi de bilmez. Televizyondan duyduğunuz birçok soundtrack ve reklam müziği klasik müzik arasından seçilmekte. Klasik müzik dinledikçe, 'Ohaaa, ben bu melodiyi bir yerden hatırlıyorum. ' yahut, ' Eneee, bu müzik bunun muymuş? ' türevinde bir şaşkınlık ile karşı karşıya kalacaksınız.
Şöyle adam gibi klasik müzik sohbeti yapacak hiçbir kimse yok hayatımda. ' Mozart şöyleymiş, Beethoven böyleymiş, vay anasınıııı. ' deyyü, bu büyükleri çekiştireceğim tek bir ademoğlu ile karşılaşmadığım için gerçekten üzülmekteyim. Böylesine köklü bir müzik yerine, birçok gencin abidik gubidik, endüstriyel müzik ritmlerini dinlemesi sinirlerimi bozmakta. ' Olum şunla şu çıkıyormuş ' minvalindeki cümlelerden ziyade, ' ... 'nın konçertosunu dinlemelisin. ' ile gelin bana. Böyle entellektüel muhabbetleri seviyorum yahu.
Klasik müzik icra eden adamların IQ seviyelerinden hiç bahsetmeyeceğim. Adamların en düşük IQ'su 160'dan başlamakta. Hayatının büyük bir döneminde sağır olan Beethoven'ın, kutsiyet fışkıran zekası ile bu işin altından sıyrılabildiği bir gerçektir. Böylesine büyük dehaların, mezarlarının toplu mezar olarak adlandırılabilecek yerlerde bulunması bir ayıptır. Zekadan bahsetmişken, hamile karnındaki bebeklerin klasik müzik ile doyurulması, onların zekalarının gelişimi için büyük bir adımdır. Kendiniz dinlemiyorsunuz, bari doğacak çocuğunuza dinlettirin.
Bana, konçerto, sonat falan önerin lan. :w Aşeriyorum resmen.
Dipnot : 10 gb lık bir klasik müzik arşivi indirmekteyim şuan. İçinde Bach, Mozart ve Beethoven var sadece. Onlar bir insin, başka büyüklere de geçeceğim. Dinimiz amin. Klasik müzik dinlendiği sırada, ele kalem alıp, orkestra şefliği-cilik(?) oynamak kadar güzel bir şey o-la-maz!
http://www.youtube.com/watch?v=C8fI-dGWT74 Bak izledim, dellendim yine. 1812 Çaykovski gel evladım.