Malzemeler:
1 kilo patlıcan
1 adet kemiksiz tavuk göğsü(küp küp doğranmış)
kekik,kırmızı toz biber,kimyon
1 tatlı kaşığı salça
tuz
sıvıyağ
kaşar(rendelenmiş)
Yapılışı :
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyduktan sonra bir kaba alıyoruz içine az bi miktar tuz atıp iyice eziyoruz..ve hazırladığımız bu patlıcanı borcamın dibine döşüyoruz..kaşık yardımıyla düzeltebilirsiniz üzerini..
ayrı bir tavada sıvıyağda tavuklarımızı kavuruyoruz...içine az bi miktar tuz(patlıcanlarada attığımız için fazla atmamak gerekiyo) salça ve tüm baharatlarını ilave ederek pişmeye bırakıyoruz..
kavrulan tavuğumuzuda patlıcanlarımızın üzerine düzgün bi şekilde yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarı heryerini kapatacak şekilde ilave edip fırına veriyoruz..
yaklaşık 10-15 dk yeterli olacaktır 200 dercelik fırında..sıcak olarak servis edilmelidir...
Afiyet olsun..
not:tarif bana aittir .. =)