Alternatifim Cafe

Meal Okuyor Musunuz?

Discussion started on İslam Dünyası

Yeni!
Arkadas lar hic meal okuyormusunuz bence okuyun hatta lutfen okuyun bence cook iyi bisi sizi dine baglıyacana eminim lutfen okuyun unutmayin ki arapcasini okumaktan cok daha sevap neden diye sorarsanız cunki anlıyoruz o bize yol gostermek icin indirildi
#1 - Mart 02 2006, 21:58:39
« Son Düzenleme: Nisan 13 2006, 18:15:20 Gönderen: Hedeyna Canan »
herkesin ağzında bir  fanilik dırıltısı
Sonunda tek bir şarkı tabutun gıcırtısı

ben her gece okumaya başladım bi kaç gündür....KUR'AN-I KERİM ' in...
#2 - Mart 02 2006, 22:01:39
"Aşığım sana"cümlesinin sonunda ki 'a' harfi sessizce terk etti seni.. Bunun farkına var sevgili; sen hala " aşığım san" beni...

Ms.ExtacY

isTediiM zMn okuRuM..kaFaMa bsHi takıLdıgıNda..
#3 - Mart 03 2006, 13:17:29

Türkçesini okumak daha sevap değil yanlışın var..O zaman Allah arapçayı öğrenmemezi niye emretsin ki.Ama tabi nasıl anlamak istiyosan öyle okursun..Doğru Kur'an Allah'ın yüceliğini anlamak onun emirlerini yerine getirmek ve gerçek bi mümin olmamızı sağlayan ,tek yol gösteren kitaptır.Ve her mümin'inde okuması anlaması gereken bi kitaptır.  :)
#4 - Mart 03 2006, 13:25:54
« Son Düzenleme: Mart 03 2006, 13:36:11 Gönderen: Yellow_Baby »
Viking's

Tabi bende öyle olmasından yanayım önce türkçesini anlayıp sonra arapçasını okumak daha doğrudur..Ama arapçasını da öğrenmek gerek dimi..  :)
#5 - Mart 03 2006, 13:38:10
Viking's

eslem

ben 12 yaşlarımda falandım ilk meal okurken biraz anlamakta zorluk çekerdim ve allahın kelamı olmasını tuhaf karşılardım yaşım ilerledi  şimdi hem okuyp anlıyorum hemde hayata geçirmeye özen gösteriyorum...
#6 - Mart 03 2006, 17:09:34

Elbette arapca onemli arapca bize nicin ogrenin demis allah anlayalım diye cunki meallerde hala bi celiski olur cunki arapca cook genis bir dildir . bize onu anlamamız ıcın soylemıstır
#7 - Mart 03 2006, 21:35:51
herkesin ağzında bir  fanilik dırıltısı
Sonunda tek bir şarkı tabutun gıcırtısı

MEAL OKUMAK GERÇEKTEN İYİ ÇÜNKÜ BİŞEYİ ANLAYARAK OKUMAK DAHA GÜZEL AMA ARAPÇASINIDA OKUMAK ÇOK İİ ;)
#8 - Mart 04 2006, 09:07:29

ipexy_13

hiç meal okumadım ve tam olarak ne anlama geldiğini de bilmiyorum...
#9 - Mart 04 2006, 10:36:38

eslem

hiç meal okumadım ve tam olarak ne anlama geldiğini de bilmiyorum...
meal kuranı kerimin türkçesi anlamında birde tefsir var o da tam olarak ne mesaj veriyo onu gösterir bize daha geniş kapsamlı açıklama diyim anla
meal okumak çok güzel ve zevkli bişey hergün okumanı tavsiye ederim :okey
#10 - Mart 04 2006, 13:28:53

Meâl'ini de okudum, kendisini de ve hatta annanemden kalan latin alfabesiyle yazılmış arapça Kur'an'ı da inceledim. İki tane meâl okudum. Birincisi Süleyman Ateş'in 6 ciltlik uzun bir meâli, öbürü de çok atıp tutanlar için Yaşar Nuri Öztürk'ünki ni okudum. Bunun yanında dönüp dönüp Diyanet'in ve farklı kaynakların tefsir yorumlarını da okudum. Çok net ve sistematik olmasa da önüme gelen her türlü hadis'i okumaya çalıştım. Sahi ya da değil.
...
Bunun yanında Eski Ahit ve Yeni Ahit'in beraber bulunduğu Tevrat ve İncil'i kapsayan Kitab-ı Mukaddes'te kaynaklarım arasındadır. Dahası, sadece size dayatılan ve bilinenin dışında diğer İslam mezhepleriyle de ilgilendim. Dürzîler, Nusayriler, Anadolu Alevileri, İsmaililer, Bektaşiler ve diğer mezhepleri buna sayabiliriz. Özellikle Arap Aleviler denilen ve bulunduğum yörede sayıları epey fazla olan Nusayrîler üzerine epey eğildim.
...
Dahası Turan Dursun'u da tabii ki okudum. İslam'a tarihsel bir ideoloji olarak baktım. Asla evrensel veya kutsal olmadı benim için. Tarihsel incelemenin yanında, İslam öğretisinin ve ideolojisinin ana hatlarını da bilmek zorunda olduğumdan Kur'an ve hadis gibi kutsal yazıları da okudum tabii ki. Ezberlemediysem de kafanızda herhangi bir soru olursa size kaynak da göstererek cevaplayabilirim. İnanmazsanız kendiniz sağlamasını yaparsınız.
...
Bu arada hiç bir dine veya inanç sistemine inanmıyorum. Tamamen ateistim. Eğer inandığım birşey varsa o da insanın kendisidir, birey ve toplum olarak. Sitedeki bazı kendinibilmezler bu "inanmama" durumunu "ar, namus, onur" bilmezler gibi laflarla hakaret sınırına getirdiyse de söylemek istediğim birşey var. Bu tip kavramları ben sizler veya bu kendiniblmez gibi dışarıdan edinmedim. Bu yüzden insanlık onuru dediğim şey ana-avrat-bacının bacak arasının vaziyetiyle meşgul olmak değil, dürüst, açık ve duruşunu korumaktan ibarettir. Herkes kendi ahlakını kendi bünyesinde oluşturursa dine mine gerek kalmaz. Boşuna da kur'an okumanıza gerek de kalmaz.
#11 - Mart 06 2006, 14:41:48

Meâl'ini de okudum, kendisini de ve hatta annanemden kalan latin alfabesiyle yazılmış arapça Kur'an'ı da inceledim. İki tane meâl okudum. Birincisi Süleyman Ateş'in 6 ciltlik uzun bir meâli, öbürü de çok atıp tutanlar için Yaşar Nuri Öztürk'ünki ni okudum. Bunun yanında dönüp dönüp Diyanet'in ve farklı kaynakların tefsir yorumlarını da okudum. Çok net ve sistematik olmasa da önüme gelen her türlü hadis'i okumaya çalıştım. Sahi ya da değil.
...
Bunun yanında Eski Ahit ve Yeni Ahit'in beraber bulunduğu Tevrat ve İncil'i kapsayan Kitab-ı Mukaddes'te kaynaklarım arasındadır. Dahası, sadece size dayatılan ve bilinenin dışında diğer İslam mezhepleriyle de ilgilendim. Dürzîler, Nusayriler, Anadolu Alevileri, İsmaililer, Bektaşiler ve diğer mezhepleri buna sayabiliriz. Özellikle Arap Aleviler denilen ve bulunduğum yörede sayıları epey fazla olan Nusayrîler üzerine epey eğildim.
...
Dahası Turan Dursun'u da tabii ki okudum. İslam'a tarihsel bir ideoloji olarak baktım. Asla evrensel veya kutsal olmadı benim için. Tarihsel incelemenin yanında, İslam öğretisinin ve ideolojisinin ana hatlarını da bilmek zorunda olduğumdan Kur'an ve hadis gibi kutsal yazıları da okudum tabii ki. Ezberlemediysem de kafanızda herhangi bir soru olursa size kaynak da göstererek cevaplayabilirim. İnanmazsanız kendiniz sağlamasını yaparsınız.
...
Bu arada hiç bir dine veya inanç sistemine inanmıyorum. Tamamen ateistim. Eğer inandığım birşey varsa o da insanın kendisidir, birey ve toplum olarak. Sitedeki bazı kendinibilmezler bu "inanmama" durumunu "ar, namus, onur" bilmezler gibi laflarla hakaret sınırına getirdiyse de söylemek istediğim birşey var. Bu tip kavramları ben sizler veya bu kendiniblmez gibi dışarıdan edinmedim. Bu yüzden insanlık onuru dediğim şey ana-avrat-bacının bacak arasının vaziyetiyle meşgul olmak değil, dürüst, açık ve duruşunu korumaktan ibarettir. Herkes kendi ahlakını kendi bünyesinde oluşturursa dine mine gerek kalmaz. Boşuna da kur'an okumanıza gerek de kalmaz.

ateistler bildiğim kadarıyla doğada herşeyin kendi kendine olduğuna inan ve allahı reddeden insanlardır ki haşa ben reddetmem aksine o olmadan hiçbişey olmazdı ....ve sana acıyorum ben kuran-ı kerimi okumaktan zevk alıyorum allah rıs-zası için kendimi rahatlamış huzurlu ve mutlu hissediyorum allaha tapmaktan onmun yolunda gitmketen ve elhamdülillah müslüğman olmaktan gurur duyuyorum.eğer yüce mevlam olmasa sana o ruhu bedeni vermese seni yaratmasydı sen ne buraya yazı yazrdın elini kolunu oybatırdın ne nefes alırdın nede yaşıyo olurdun ...nedemek kuran okumaya gerek kalmaz allah olmadan nurlu mevlam olmadan sen hiçbi afedersiniz hiçbi *** yiyemezsin taam mı demek istediğim ne koşar ne konuşr ne yemek yersin ne görürsün...yazık allah seni ıslah etsin ....ve asla asla ..hiçbir dine inanmaya bilrsin ama ahiretini senin çok merak ediyorum suallere nasıl cevap verceksin daha doğrusu nasıl karşısına çıkacaksın yüce mevlamın hangi yüzle ...? kuranı kerimi de boşa okumuyoruz hayatımızı yönlendirmemiz için ve doğruları yazan tek kitap odur...istediğin kadar ahlak oluştur ama dinsiz yaşayamazsın..süre gelen tarih boyunca islam hristiyanlık yahudilik ortaya çıkmadan önce bile bişeylere tapınma inanma vardı yani hiç kimse dinsiz yaşayamaz ne olursa olsun .doğru veya yanlış herkesin bi dini vardı..benim gönlimden geçen herkes elhamdulilha müslüman olmalarıdır..
#12 - Mart 06 2006, 15:01:07

Yahu banane senin mutluluğundan. Ne halt edersen et. Ben allahsız yaşıyorum işte bunları yazıyorum. Bol bol dua ette geri aslın beni cehennemden de fotoğrafımı yollasın sevgili kuluna. Önce bi elektriği kim bulmuş, monitörler nasıl çalışıyor vs. bunları öğren bi bakalım. Ondan sonra bilgisayar kullan. Ayrıntısına gerek yok temel mekanzimasını bilsen yeter. Allah yaratmıyor onları çünkü, insan yapıyor. Sen insanın yaptığını kullanıyor ama insanı bile allah denen emtafizik kavrama atfediyorsun. İşte bu asalaklıktır.
...
Zaten bu söylediğin saçmalıklar yeni moda muhafazakarlığın ürünleridir.
#13 - Mart 06 2006, 15:08:57

eslem

Yahu banane senin mutluluğundan. Ne halt edersen et. Ben allahsız yaşıyorum işte bunları yazıyorum. Bol bol dua ette geri aslın beni cehennemden de fotoğrafımı yollasın sevgili kuluna. Önce bi elektriği kim bulmuş, monitörler nasıl çalışıyor vs. bunları öğren bi bakalım. Ondan sonra bilgisayar kullan. Ayrıntısına gerek yok temel mekanzimasını bilsen yeter. Allah yaratmıyor onları çünkü, insan yapıyor. Sen insanın yaptığını kullanıyor ama insanı bile allah denen emtafizik kavrama atfediyorsun. İşte bu asalaklıktır.
...
yeni moda muhafazakarlık halinden gayet memnun senin allahın bilim olmuş ateşe girdiğin gün yanına enistein ıda alda belki bulur ordan kurtulmanın yolunu sen rastlantılarla oluştun beni rabbim yarattı aramızdaki fark bu işte sen bunu kabullenmiyosun şeytan da kabullenmemişti
#14 - Mart 06 2006, 15:13:36

...

Allah yaratmıyor onları insan yaratıyo diyosun..Allah o adama o zekayı vermeseydi o aklı vermeseydi bunların tek birini bile yapabileceğinimi zannediyosun.!Allahın gücüyle ve vesiylesiyle bunlar meydana geliyor..Herşeyi insan meydana getiriyorsa o zaman bi 'toz' parçasını yarat bakalım yaratabiliyo musun.!?!
#15 - Mart 06 2006, 16:57:36
Viking's

eslem

yahu eroika rumuzlu arkadaş ne güzel yazmış kendi düşüncelerini işte ne bu tepki,ne bu hoş görüsüzlük? ateist birini gördüğüzde kanınız mı beyninize sıçrıyor sizin?

neymiş efendim:
"Mervecim boşuna yorulma canım 
Ne kadar bilirsen bil anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadardır (yada anlamak isteyeceği kadar). (Nokta)
Tabi yinede anlayana bu söz" 
müş

ad hominemin kralını yapmışsın kutluyorum.

senin sıçramoyosa kan beynine o senin sorunun benim sıçrıyo varmı
#16 - Mart 07 2006, 19:45:44

Yahu bu tip sayıklamalar gerici sürecin sonuçlarıdır. İnsanlık sizin gibi gerici, dünyadan bihaber asalaklar yüzünden duraklarken, bilim adamları ve sanatçılar tarafından ilerliyor. Madem öyle şu bilgisayarı kullanmayın, televizyonu izlemeyin, cep telefonu kullanmayın. Hepsi gâvur icadıdır oysa ki değil mi?
...
Şimdi Einstein ne yapmış biliyor musunuz? Neden "cehennem"'e gitmesi gerekiyor? Cahil olduğunuz kadarda kalın kafalısınız. Bunlar hakaret değildir tamamen tahlildir. Kendi dininizin tarihini, kültürünü bile bilmiyorsunuz. Benzer laflar söylesem ama ateist olduğumu ifşa etmesem beni alim bile zannedersiniz. Size ben inanmayın, ateist olun demiyorum. İnanırken bile öğrenin, Dünya'ya bir çok yönden bakın. Alayınız toplansanız benim İslam hakkındaki bilgime ulaşamazsınız. Size verilenlerle yetinmeyin, siz de alın. Gerici veya bu kadar kalın kafalı olmak bir kişilik özelliği değil, dönüştürülebilir.
#17 - Mart 07 2006, 22:50:46

AmY

okurum tabiki.!!!
#18 - Mart 07 2006, 22:53:32

bencede arkadaşlar bazen çok çocukça yorumlar yapılıyo. gülüyorum ben Eroika nickli arkadaş sizin fikirlerinizle uyuşmayan düşünceler ifşa etsede bilgi yönü ağır basıyo nihayetinde

inanırım ya da inanmam fakat ifade edebiliyor olması beni onun tarafına çekiyor açıkçası :haydut
#19 - Mart 07 2006, 22:55:41
« Son Düzenleme: Mart 07 2006, 22:56:58 Gönderen: feat »
Bu kullanıcı adı ile yazılan (ilk 13 mesaj hariç) mesajların aslı salih nickli kişiye aittir. Forum içerisinde düzeltilemeyen teknik bir problem nedeni ile inferno adı altında gözükmektedir.

Bu mesajlardan doğacak her türlü sorun ilgili kişiyi ilgilendirir.
AlternatifimCafe

meaL okumak geRiciLik midiR.. kaLdıki eRoika ateist oLmana Rağmen sende okumushsun.. dediğin gibi  öğRenmek geRek.. we bunun ichin okumak geRekLi.. okuyan okuR, okumayan okumaz..

Yahu bu tip sayıklamalar gerici sürecin sonuçlarıdır. İnsanlık sizin gibi gerici, dünyadan bihaber asalaklar yüzünden duraklarken, bilim adamları ve sanatçılar tarafından ilerliyor. Madem öyle şu bilgisayarı kullanmayın, televizyonu izlemeyin, cep telefonu kullanmayın. Hepsi gâvur icadıdır oysa ki değil mi?
...
Şimdi Einstein ne yapmış biliyor musunuz? Neden "cehennem"'e gitmesi gerekiyor? Cahil olduğunuz kadarda kalın kafalısınız. Bunlar hakaret değildir tamamen tahlildir. Kendi dininizin tarihini, kültürünü bile bilmiyorsunuz. Benzer laflar söylesem ama ateist olduğumu ifşa etmesem beni alim bile zannedersiniz. Size ben inanmayın, ateist olun demiyorum. İnanırken bile öğrenin, Dünya'ya bir çok yönden bakın. Alayınız toplansanız benim İslam hakkındaki bilgime ulaşamazsınız. Size verilenlerle yetinmeyin, siz de alın. Gerici veya bu kadar kalın kafalı olmak bir kişilik özelliği değil, dönüştürülebilir.

ayRıca biLg. w.b aLetLeR gawuR icadıdıR hadi kuLLanmayaLım gibi bi cümLe kuRuLmadı buRda.. yaa konuyu amma ewiRip chewiRdiniz.. aRkadashLaR buRda meaL okuyup okumadıımız soRuLuo konu neydi neReye geLdi haLe baq.. 

heRkes okuduu bi yazıyı kendince yoRumLaR, kendince anLaR.. o kadaR chok sheyi okumushsun ama ALLah hidayet weRmedi mi weRmio ishte..

ayRıca asdf : aRkadashım shunu biL (senin tabiRinLe) geRi kafaLıLaR, sizin gibiLeR oLduu süRece waR oLcakLaR.. gına geLdiyse okumadan gech, yoRum yapma.. ok ?
#20 - Mart 08 2006, 03:39:24
bir varmI$
bir yokmu$

sıradan biri

Yeni!
....
#21 - Mart 08 2006, 04:23:51
« Son Düzenleme: Ocak 19 2007, 01:48:44 Gönderen: sıradan biri »

Konu yanılmıyorsam meal okuyor musunuz üzerineydi.
Başka bir tartışmanız olacaksa ilgili konuyu yeni konuya tıklayarak açabilirsiniz.

Şu andan itibaren konu dışı gelen mesajların silinmeyeceğini garanti edemiyorum.

Konuya dönersek; ben henüz okumadım :(
Acaba internetten böyle bir Kuran mealine ulaşabilir miyiz?
#22 - Mart 08 2006, 05:36:52
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Sizin katkılarınızla büyüyoruz: //www.alternatifim.com

Forum Kullanımıyla İlgili Genel Yardım, Forum Kuralları, İmza Kuralları, Rütbeler, Sıkça Sorulan Sorular
Özel mesajla yardım etmiyorum, sorununuzu forumda belirtebilirsiniz.

inteRnettende KuRan meaLine uLashmak mümkün abi..

www.kuran.gen.tr
www.kuranfihristi.net

gogLe de de aRama yapmak mümkün..
#25 - Mart 08 2006, 13:05:59
bir varmI$
bir yokmu$

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.