Alternatifim Cafe

Haydi namaza...

Discussion started on İslam Dünyası

Hadi Bakem ÖğLen Namazına :cicek
#76 - Ocak 26 2007, 13:07:52
...Senin aydınlığındır ay'a ışığını veren geceleyin.
Ben bir geceyim, sen bir ay'sın madem,
Gökyüzünde bensiz gitme, istemem...

beyza-nur

teheccud evvabin ve duhan namazlarınıda kılmaya calısalım. bir hocamız "namazı 6 vakit kılamayan 5 vakitte zorlanır " demişti.
#77 - Şubat 03 2007, 00:15:57

haydin ikindi namazı hazıRLıkLarına başLayaLım... ;)
#78 - Şubat 03 2007, 14:48:59
"Başına siyah bir örtü iniyor usulca.Setr.Ucu,ardınca sürünürken,üzerinde adım attığı taşlar inliyor.Hayret! O kadar mı ağırmıştı? O kadar mı yaralanmıştı? O bilmiyor.Taşlar biliyor."

Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb im. Sen çağırınca, kendime ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm. Ezan okununca, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum. Vakit girince, içim cız etti hep. Odamdan uzaklaştım, bıraktım işimi, bozdum keyfimi; öylece namaza durdum. Ayak diredim, az sonra kılsam da olur! dedim. Az sonra larım çok sonralar a döndü, geç kaldım, geç kalmaktan utanmadım. Sonunda ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna. Pazarlığımı vaktin daralmışlığını bahane ederek yeniden ileri sürdüm. Kaçıyordu namaz ya; o yüzden çabucak kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım. Oysa rahatlığı Sana borçluyum. Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana. Damarlarımın her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana. Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana. Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin. Kanım pıhtılaşıp damarlarım tıkanacak olsa, her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin. Tenim her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar geleceğim huzursuz günler Senin.

Gün oldu; usandım. Sabrımı tükettim; tükendim. Kendimi yontmaya heveslendim. Benden istediğin zamanı çok gördüm. Benden istediğini, benim için istediğini bile bile, huzurunda huzursuz durdum. Fazla buldum namazın rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım. Günümü delik deşik etmeni, işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm.Beni bana bırak!larla durdum huzuruna; içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mıhlı kaldım. Oysa Sen, dileseydin dar edebilirdin zamanı bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor olabilirdin beni. Korkulu bir savaşın orta yerinde ateş ve kan kusan bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin. Düşmeyen bombalar kadar, uçuruma savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana.

İçten pazarlıktı benimkisi. Öyle içten ki kendime bile söyleyemedim. Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm. Kendimi sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim. Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim. Acelem vardı; alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden. Bütün benliğimle aşağı inemedim. İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım. Secdeye kalbimi de sığdırmaya çalışmadım. Uykum vardı, secdemi sığ bırakıp uykumu derinleştirdim.

İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim. Bedenim eğilirken huzurunda, emrolunduğum gibi dosdoğru olma nın ağırlığını sırtıma almayı erteledim.Sırası değil! di; hele dur; sonra da olur!du. En Sevgili ni bir gecede ihtiyarlatan emri üzerime alınmadım.

Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca, çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin. Dileseydin, yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısının gölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin.

İçten pazarlık mı denir buna? Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı. Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu. Dilime bile değdirmekten korktuğum, ağzıma almaktan utandığım öyle bir sır işte. Fısıldaması bile acı veriyor ya Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, bitmez şimdi bu namaz! dediğim çok oldu. Ama içimden. Kimseler duymadı.

Bir Sen duydun beni ey Rabb im. Sırrımı bir Sen bildin. Kendimi lüzumsuz hissederken seccadenin üzerinde, dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin. Ruhumu alıp uzaklara gittiğim halde, bir bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun.

İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı Aradan çıkarmaya çalıştığım oldu namazı. Geçiştirdim namazı. Bir sorun du çözdüm, hallettim. Selam verip sonra yaşamaya başladım Yaşamayı namazın içinde aramalıydım. Namazı yaşamanın içine sızdırmalıydım oysa. Bilemedim.

Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni. Her secdede rahmetinle okşadın alnımı. Her rükûda aferinler fısıldadın gönlüme. Her vakitte yeni bir sayfanın aklığına çağırdın ruhumu. Yüzüme vurmadın. Azarlamadın. Aşağılamadın. Hepten umut kesmedin benden. Yok saymadın. Utandırmadın.

Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb im. Kimselere söylemedin. Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam. Ben işte böyleyim; yine bana aitlerin hesabındayım. Başka kime söyleyeyim? Başka kimin anlayışından medet umayım?

çok güzel bir yazı....  çok teşekkür ederim bizimle paylaştığın için... :okey

bu topiği açtığımda acaba çokmu tepki alırım ki diye düşünmüştüm.. :icon

ama hiçte öyle olmadı sayenizde çok teşekkürler...  :ask

Rabb'im kıldığımız namazları kabul etsin   :))
Amin
#79 - Şubat 12 2007, 22:25:17
« Son Düzenleme: Şubat 12 2007, 22:28:44 Gönderen: aceb-ul acaib »
İki sevgiyle Seni sevdm: Biri nimetinden dolayı;  Diğeri aşkın Sana yakışmasından dolayı.
     Nimetinden dolayı Sana aşıkolmaklığım;  Seni zikretmemin ğayrinden alıkoymasından dolayı.
     Sana yakışan sevgiye gelince ben; Seni görünceye kadar engelleri açtığından dolayı.
     Ondanda bundanda bana övgü hiç!   Lakin üstün övgüye Sen layık olduğundan dolayı..
                            (Râbiat-ül Adeviyye) :agla   :pes

eslem

Allah (cc) ın davetine icabet edelim inş. ;)
İst.için ikindi namazı vakti çoktan girdi  ::)
#81 - Şubat 16 2007, 15:47:42

Akşam Namazı  ;)
#82 - Şubat 25 2007, 18:06:40
...Senin aydınlığındır ay'a ışığını veren geceleyin.
Ben bir geceyim, sen bir ay'sın madem,
Gökyüzünde bensiz gitme, istemem...

Allah!ıma şükürler olsun artık bende başladım namaza :)
birazdan akşam ezanı okuncak :yah
konuda çok güzel olmuş teşekkürler :))
#83 - Mart 05 2007, 17:42:24

ben 13 yaşındayım ve doğrusunu söylemek gerekirse nadiren kıldım hatta hiç de diyebiliriz busene canım dostum esra kılınca ben de karar verdim kılmaya ha bugün ha yarın diye diye bi türlü başlayamadım ama bu konuda bilgisiz başlamak istemiyorum allah izin verirse daha çok bilgi edincem ve hayırlısıyla başlıycam konu çok güzel olmuş ve senin sayende kılma merakım arttı diyebilrim yarın hemen başlıycam inşallah
#84 - Haziran 28 2007, 00:52:45
hERKes BiR yoLcUDuR yoLuNA KuRBaN oLDuğUm...

ben 13 yaşındayım ve doğrusunu söylemek gerekirse nadiren kıldım hatta hiç de diyebiliriz busene canım dostum esra kılınca ben de karar verdim kılmaya ha bugün ha yarın diye diye bi türlü başlayamadım ama bu konuda bilgisiz başlamak istemiyorum allah izin verirse daha çok bilgi edincem ve hayırlısıyla başlıycam konu çok güzel olmuş ve senin sayende kılma merakım arttı diyebilrim yarın hemen başlıycam inşallah

saol gizemcim hepsini kılıyorum ama inş. hakkıyla kılıyorumdur seninde kılmanı gerçekten çok isterim
arkadaşlar inş. hepimiz kılalım ölünce ilk sorulacak şey bize namazdır nasıl vericez Rabbimin bize verdiği nimetlerin şükrünü ??lütfen kılmaya özen gösterelim
#85 - Haziran 28 2007, 12:22:01

sercs

ahh canım çok sevindim başlamana ALLAH hiç bırakmamayı nasip etsin sana canım kardeşim çok sevindim gerçekten çok sevindim...
#86 - Haziran 28 2007, 13:31:16

esmerkız.17

evet arkadaşlar öğle namazı yaklaşıyo kaçırmayalım sakın
#87 - Haziran 30 2007, 12:54:35

sercs

ya ne kadar tembelim ya akşam okundu ben hala burdayım ufff ben namaza gidiyorum ya bana dua edin arkadaşlar bu sıralar acayip tembelleşiyorum namaz konusunda off offff
#88 - Temmuz 02 2007, 21:34:04

eslem

Allah abime nefsini alt etmeyi nasib etsin.Tabi evvela bize.
#89 - Temmuz 02 2007, 21:43:01
« Son Düzenleme: Temmuz 02 2007, 21:43:49 Gönderen: eslem »

sercs

amin cümlemize.. off ben gidiyorum vakit çıkmadan...
#90 - Temmuz 02 2007, 21:49:20

esmerkız.17

hayden bakalım öğle namazına
#91 - Temmuz 08 2007, 13:26:18

Alıntı

ahh canım çok sevindim başlamana ALLAH hiç bırakmamayı nasip etsin sana canım kardeşim çok sevindim gerçekten çok sevindim...
amin abicm hiç bırakmam inşallah.. :cicek
Allah kabul etsin inşallah kıldığımız namazları :)
#92 - Temmuz 09 2007, 14:49:17

amin ...
#93 - Ağustos 21 2007, 20:31:48
Edebiyatın Bittiği Yerde Edepsizlik Başlar!  :okey

Anlamaya Çalışma, Anla...
*_* Beautiful Liar :band  

hitmancbb

saol yaw hakketten çok güzel yazı olmuş saol
#94 - Ağustos 30 2007, 11:40:12

çok güzel..
peki sadce nefislerinden dolayı mı kılmayanlar var?bilmedikleri için kılmayanlarda olabilir mi?   :alala

bu arada ALLaH namazlarınızı kabul etsin  :))
#95 - Eylül 04 2007, 23:29:04
O'nu Buldum..Seni Buldum...Tıpkı Bi Ben Gibi =)

--MEZARDAKİLERİN PİŞMAN OLDUKLARI ŞEYLER İÇİN DÜNYADAKİLER BİRBİRİNİ YİYOR--

Kokuşmuş Ruh LeşLerinize,Ruh Eşimle Isırık Attım!

Ramazan'da namazLaRımıza daha bi sıkı saRıLaLım aRkadaşLaR inşaALLah..

SabaH NamaZı  !!
#96 - Eylül 13 2007, 05:15:58
bir varmI$
bir yokmu$

pixie corpse

arkadaşlar eğer 40 gün boyunca eksiksiz ve isteyerek kılarsak tüm namazlarımızı (kılamadıklarımızıda ilk fırsatta kaza ederek) ruhumuz artık namaz kılınmadığı zaman rahatsız olurmuşş, insan kendindeki mecburiyeti çok iyi kavrarmışş....
yüce rabbimin hikmeti...
                                      SeLametLe..
#97 - Eylül 13 2007, 06:40:55

pixie corpse

güm güm güm (davul efekti) :davulcalansmiley

sabah namazııııııııııııııııııııııııııı

geçioooooooooooooo hadiii kalkıııııııııııııınnn
#98 - Eylül 18 2007, 06:33:30

Öğle namazı hadi muhterem cemaat saffları sık ve düzgün tutalım :)
#99 - Eylül 18 2007, 12:40:57

yazı muhteşmm tşk... :cicek :)
#100 - Eylül 21 2007, 16:01:41

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.