Alternatifim Cafe

Ahşap Boyama Sanatı

Discussion started on Konu Dışı

suluyemek

Merhaba hanımlar, kıyafetlerimizde farklı olmaya farklı tarzlar oluşturmaya devam ediyoruz ve yine çok şık çok güzel örgü modellerinde biri ile sizlerle birlikteyiz. Bugün biraz daha baharlık hatta yazlık kazaklar öreceğiz. Fileli kazak dediğimiz delikli içine bir badi, gömlek ya da şık bir büstiyer ile kombin yapıp şık bir şekilde giyeceğimiz bu fileli kazaklarımızın resimlerini sizlerle paylaşıyorum. Resimlerde ki örnekler sizlere fikir vermek bakımından yardımcı olacaktır. Fileli kazak örmeye karar verdikten sonra kısa kollu, yarasa kollu, yuvarlak ya da v yakalı hatta tunik şeklinde örgü modelleri yapabilirsiniz. Bu kısım da tercih tamamen giyim tarzınıza kalmış bulunuyor. Büyük çiçek motifleri ile de fileli kazaklarınıza farklı bir tarz katabilirsiniz.

Sünger Zımpara: Boyayacağımız objeyi öncelikle zımparalamak için gerekli. Objeyi zımparalamak daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Bardak ve Temiz Su: Fırçamızı kullanmadan evvel biraz ıslatmak, boyayı inceltmek, fırçadaki boyayı temizlemek yada renk değiştirmemiz gerektiğinde kullanılmak üzere su ve bardak en önemli şey. Tabi kirlendikçe dökülüp yenisi konulacak. Marketlerden bulacağınız kalın plastik bardaklar daha kullanışlı olur (kalın olması şart çünkü ince olanlarda fırça durmuyor bardak devriliyor) Ben genel olarak suyu plastik tabaklara koyuyorum.Boya için ise kavanoz kapakları bence ideal.Deneyenler ne kadar kullanışlı olduğunu görecektir.

Plastik Tabak : Boyamızı bu tabağa az az döküp buradan kullanmak için ve renk karışımlarını burada yapmak için gerekli, kirlendiğinde çöpe atmak için plastik olması tercihtir ama isterseniz evde kullanmadığınız bir tabağınızı da kullanabilirsiniz fakat her işimiz bittiğinde yıkamak gerekli.Ancak dediğim gibi eski kavanoz kapakları da bu iş için ideal.

Gazete: Boyaya başlamadan evvel mutlak altına sermek için gerekli çünkü boyalar etrafa sıçrıyor. Yada nalburlarda şeffaf plastik örtüler var metre ile satılıyor onlardan da edinebilirsiniz ama gazete daha iyi olur kirlendi mi at gitsin

Vernik: Objemizin tüm boya işi bitip 1 gün yada duruma göre 2 gün sonra vernik gerekiyor. Bu objemizin nem ve küf açısından ömrünü uzatıyor ve parlak bir görünüm veriyor. Eğer çok parlamasını istemiyorsanız yarı mat verniklerde kullanabilirsiniz bence daha da iyi olur.Bunu renk durumuna göre belirleyin.Genelde koyu renklerde yarı matlar,daha açık renlerde mat vernikler güzel bir görünüm veriyor.Ancak tercih tamamen sizin

Bu yazımda fırsat bulduğumuzda yaz aylarını değerlendirmek için lise yıllarında yaptığım ve oldukça zevk aldığım bir hobi üzerinde duracağım.Şimdilik Ahşap boyama ve transfer baskı üzerinde duracak olsam da ilerleyen zamanlarda çalışmalarımı da sergileyeceğim.

Evet bahsettiğim gibi ahşap boyama malzemelerinin en gereklilerini tanıtacağım.
1 Zemin Fırçası : Bu en gerekli malzememiz . Piyasada birçok zemin fırçası bulmanız mümkün ama fırçanın kıllarının yumuşak ve ince olması şart çünkü zemini boyarken iz bırakmaması lazım. Nalburlardan veya hobi evlerinden yada Eminönü'nden bulabilirsiniz.Ben bir büyük bir de küçük olmak üzere 2 tane kullanıyorum.Yeni başlayanlar için yeterlidir.

Bu işe başlayışta Eminönü'ne gitmemezlik olmaz mutlak ve mutlak Eminönü kutucular sokağını dolaşın her türlü alet edevat orada mevcut birde o sokağın üst sokaklarını ihmal etmeyin gerçi esnafa ne aradığınızı söylerseniz size bulabileceğiniz yerleri gösteriyorlar… Özellikle İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden karşı tarafa geçince Tahtakale denilen yerde bu işlerle uğraşan birçok yer göreceksiniz.

Öncelikle ahşap boyama nedir onun üzerinde duralım.Ahşap boyama eski ahşap eşyaları veya henüz işlem görmemiş ham malzemeyi (ki buna mdf ahşap obje de denir) çeşitli malzemeler ve tekniklerle isteğe,zevke uygun,kullanılabilir hale getirme işlemidir.Teknikleri çatlatma,one-stroke,de-coupoge,en sevdiğim yöntem olan transfer,porselen,varak...vs çeşitli teknikler yardımıyla yapılır.
#1 - Ağustos 15 2016, 11:11:02

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.