Malzemeleri:
1 kat sade pasta tabanı
1 paket çilekli jöle
2 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
250 gr çilek
Hazırlanışı:
Çilekli pasta, en sevilen
pasta tarifleri arasındadır. Keki 8 cm’lik pasta çemberi ile kesin ve çemberlerin tabanına yerleştirin. Çilekleri uzunlamasına dilimleyerek çemberin iç duvarına dik olarak dizin.
Kremşantiyi karıştırma kabına alın. Üzerine soğuk süt ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre eritin ve kremşantiye karıştırın. Karışımı çemberlere paylaştırın. Buzdolabına alarak 1 gece bekletin.
Pastaları çemberden çıkartarak üzerini krema, çikolata ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Misafirlerinize bu pastanın yanında lezzetli bir
limonata tarifi ikram edebilirsiniz.