Malzemeleri:
9 güllaç yaprağı
1 litre süt
750 gr toz şeker
1 paket vanilya
İç malzeme için:
İri dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
Frenk üzümü
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
İftar menüleri diyince akla gelen ilk tatlı güllaçtır. Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bekletin. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye yayın. Üzerine ılık sütten gezdirin. Diğer yaprağı üzerine yerleştirip tekrar süt gezdirin. Bu işlemi bir yaprak daha ekleyerek tekrarlayın. Üst üste olan yaprakları ortadan ikiye kesin. İçlerine ceviz içi yerleştirip rulo şeklinde sarın. Diğer yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Ruloları bir tepsiye dizin ve kalan sütü üstlerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1.5 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine frenk üzümü ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Ramazan ayının en popüler
tatlı tarifleri arasında olan güllaç artık hazır, afiyet olsun.