Alternatifim Cafe
Forum
This Board
This Topic
Ara
Advanced
Toggle navigation
Ana Sayfa
Kayıt Ol
Giriş Yap
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Alternatifim Cafe
Bilgisayar-Teknoloji-Internet
Yazılım
İşletim Sistemleri
Linux İşletim sistemi
Linux bu sefer nereye girdi?
Ara
Discussion started on Linux İşletim sistemi
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Mercey
Durumu: Çevrimdışı
mmx.
Moderatör
Açık kaynak kod her yerde! Detaylar burada...
Oyun konsollarından cep telefonlarına her yere yayılan Linux , bu sefer davetsiz misafir oldu.
Jesse Vincent adındaki bir meraklı (ki daha önce PDF'lerin Kindle okunabilmesine imkân sağlamıştı) Amazon Kindle 2'sini aldıktan sonra aklına takılan bir konuyu açıklığa kavuşturmak istedi.
Acaba Kindle 2 üzerindeki işletim sistemini değiştirebilir miydi? Bloğunda anlattığı kadarıyla güncelleme işlemi yapılırken işlemi yarıda kesip, USB bağlantısı ve birkaç yardımcı program ile Amazon Kindle 2'ye bir Linux derlemesi olan Ubuntu 9.04'ü yüklemeyi başardı.
Ubuntu'nun Kindle 2 üzerinde çalışabilir olmasını da xdaliclock adlı uygulamayı Kindle 2 üzerinde açarak kanıtladı.
Bu maceranın ardından Vincent Kindle 2'yi yeniden adlandırdı ve "küçük şirin bir Linux aygıtı"nı Foo Camp adlı hacker toplantısında tanıttı.
Kindle üzerinde hangi uygulamaların çalıştırılarak Kindle'ın eski işlevini kazanacağı tam olarak bilinmiyor; fakat bu Linux'un hemen her platformda etkin bir şekilde çalışabileceği anlamına geliyor.
- Eylül 05 2009, 16:43:47
Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.
Mercey's Blog
~
Ütopik Feys
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Alternatifim Cafe
Bilgisayar-Teknoloji-Internet
Yazılım
İşletim Sistemleri
Linux İşletim sistemi
Üye:
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
x
x