Kolay mı tabi öyle dev gibi imparatorluk kurmak? Elbette kolay değil... Önce senin olmayan topraklara girip, alman lazım, bayrağını dikmen lazım. Tabi bu sırada bissürü insan, millet ölüyor. Bunları yapmak zor değil, bir kere insanda mide olması lazım , bir milleti öldürmek, evlerini barklarını yıkmak ve onları asimile etmeye çalışmak için... Zor evet. Büyük bir imparatorluk oluşturmak. Şimdinin Amerika'sı olmak çok zor.
Dediklerime birisi 'höyt' diyecek elbet. Sevenlerimiz çok, lakin onlar atamız. Fakat İstanbul'da önce kim varmış.... Diyoruz ki 'kimin toprağından kimi kovuyo lan bu hödükler' iyi de biz nerenin vatandaşıyız peki?
Orta asya.. vay be.
Kimse höytlemesin, kusura bakmayın. Ben osmanlının yıllarca kurduğu imparatorluk içerisinde dönen olayları ya da yahu en basitinde nasıl o kadar büyüdüğünü görmemezlikten gelemem... Şuan İsrail'in yaptığıyla Osmanlı'nın yaptığı arasındaki tek fark, Osmanlı büyümek istiyordu, İsrail ' orası bizim kutsal toprağımız' diyor. Sadece bu.
Yoksa o kadar cihana hükmederken azınlıklara çektirmediler mi sanıyorsunuz
Saçma mı olacak bilemem de , komünizm konusu açıldığında bir takım sivri zekalılar derler ya hani ' komünizm iyi bir şey olsaydı eğer SSCB yıkılmazdı ya da Berlin duvarı ' diyolar ya , ( bak ben böle soruyorum ya saçma diceksiniz ama diğerleri haklı sizce değil mi?) Osmanlı madem büyük , yüce ve destansıydı niye yıkıldı? Bunun cevabı elbette var. Batıya kapılarını açmadı. (komünist falan da değilim)
He biz özentiyiz, batılılaşmayalım.
Kusura bakmayın ama padişahım dediğiniz atalarımız zaten kanımıza sokmuş onu, gavur kızları satın alıp evlenerek

Satın alma diyorum yurdun her yerinden alıp cariye yapmıyorlar mıydı?
Bunlar, aşağılama değildir. Öyle algılanmasın. Sadece, şuan ki nefret , kan kustuğunuz ülkelerden pekte farkı olmadığını göstermek ve söylemek istiyorum. Bizlere ilkokul dönemimizden beridir hep aynı konular işletildi farkındasınız değil mi? Kanımızda bencillik var, Osmanlı'dan başka bir devletin neler yaptığını görmedim. Abraham Lincoln'ü Bulgaristan'da ki kuzenim sayesinde öğrenmiştim.
Bulgaristan nere Türkiye nere değil mi dostlarım?
Bizim eğitimimiz de bencillik olduğundan hep Osmanlıyı gördük, ondan dolayı çok sevdik. Tıpkı küçükken hep tv de Petek Dinçöz'ü gördüğümüz için onu sevmemiz gibi.
Hayır tartışılcaksa, iki medeni insanlarız. Din değil ki konu, saçımızı başımızı yolcak, birbirimize hakaret etcek durumlara düşelim değil mi? Ben bir şey diyorsam ve sence yanlışsa, bana yanlışlığını göster.. Haklıysan, tamam diyeyim. Öyle karakterlere laf atarak, şeker vericem hehe, diyip giderek ne denli tartışıp iki kelam eder ve bilgilerimizi paylaşabiliriz?
Her şeyin içerisinde 'iyi ve kötü' vardır elbet. Niyedir bilemem, çok entel hayatı süren insanlar bile, kendi düşündüğünü düşünmeyen birisini görünce böyle birden farklı bir kişiliğe bürünüyorlar. Kabullenemiyorlar.
Neyse.
Osmanlı'yı öveceksek, övülecek şeylerimiz sadece o dönemde ortaya çıkan - çok ses getirmiş olmasalar da - sanatçılarımız değil, devletin işleyişi olsun.
Saygılarla.