Alternatifim Cafe

Şıllık (Hamur Tatlısı)

Discussion started on Yemek Tarifleri

6 Kişilik Malzeme: 2 kg un, sade yağ, şeker, ceviz içi ve nişasta



Yapılışı: Un ve nişasta su ile karıştırılıp sıvı hale getirilir, önceden hazırlanan sacın üzerine yağ sürülür, bir kapta hazırlanan karışım sacın üzerine yayılır, bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir Pişirilen yufkalar daha sonra bir tepsiye dizilir ve aralarına ceviz içi konur Baklava dilimi kesilir ve üzerine hazırlanan şeker şerbeti dökülerek servis yapılır
#1 - Ekim 24 2008, 13:27:59
‎ Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.


İsme gel :Ç
#2 - Ocak 22 2009, 00:04:06
İçimde şefini kaybeden bir orkestranın hüznü var
dışımda Charlie Chaplin gülüşü.

Teşekkür..En kısa zmnda denemeye çalışcam xD
#3 - Şubat 02 2009, 16:45:05
İmzanız kural dışı.

İsmini daha önce duymuştum. :Ç
#4 - Şubat 04 2009, 12:10:18
Yaşamak sansürler eşliğinde, çok sahte.

hatun kişi gelecek ve yemekte ne var sorusunu soracak  gelde bunun ismini söyle :))))))))))))))))
#5 - Şubat 01 2010, 21:25:10
Gözlerimizden deniz akıyor kapkara... (21 mayıs 1864)

Of bize bunun tarifini edebiyat hocamız vermişti :w ne gülmüştük ya :w
yapmak nasip olmadı, ama en kısa zamanda deniycem.
#6 - Mayıs 08 2010, 19:07:55
Sevdiğim
Önce kemir bu tel örgüleri gövdemden
Geç derimin altındaki tehlikeleri
Yürek kızgın bir kuma devrilmeden
Yokla beni
abdurrahmancahitzarifoğlu


derjavin

Orijinal bir adı var. Neyse sac yerine teflon tavada yapsam nasıl olur acep ?
#7 - Kasım 22 2010, 15:16:16

Şu isme rağmen hala tatlıyı önplan da tutabiliyorsunuz. İki gözüme inme insin ki obezite sizin sonunuz.
#8 - Kasım 23 2010, 00:54:12

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.