yaş olmuş 21

elime ekmeğimi almışım, param var, aklım var, haklarım var. yani haklarımın olduğunun farkındayım. buna bağlı olarak şu saatten sonra biri beni tutup da tehdit edemez. ha edebilir. ama sonrası düşünülmeden yapılıyorsa bu tehdit, bir zaman sonra benim için değil, tehditi yapan için bir tehdit halini alabilir. ayıptır zaten benim kişisel haklarıma sırf aile büyüğüne ters gitti diyerek köstek olmak. ahaha.. sanmayın ki ilk cümlemde ''dayıyım, asarım keserim, kimse bana karışamaz, hobaaa'' tavrı takındım. alaağğkası yok. şöyle ki,
aileyi oluşturan ebeveynler, çocuklarının belli bir yaşa ve olgunluğa eriştikten sonra neyi kaldırıp, neyi kaldıramayacağını tahmin edebilen kişiler olmalıdır. yani en azından aile kavramına dahil insanların ilişkileri bu olgunlukta olmalı diye düşünüyorum. şöyle anlatayım daha açıklayıcı ossun: çocuklarına karşı anlayışlı, medeni, saygılı vs vs şeklinde tabir edilen ebeveynler, çocuklarının istemediği bir şeyi zorla ona yaptırtmazlar. yapmadığı zaman da onu herhangi bir şeyle tehdit etmezler. eğer aksi olsaydı, sözünü ettiğim aile zaten en başında saydığım özelliklere sahip olmazdı.
hiçbir insan ki bu ebeveyn de olur, herkes olur... başka bir insanı, onun istemediği bir şeyi zorla yaptırma hakkına sahip değildir. birinin annesi veyaa babası olmanız, onu yıllarca büyütüp kollamanız, onun tüm
kişisel haklarını istediği gibi yönlendirebilir, onun yerine karar verebilir manasına gelmez, gelemez. kişisel hak ve özgürlükler diye bi'şey var hatırlatırım. karar verme diye bir kavram da var. bu da demek olmuyor ki çocuk ebeveynden habersiz her istediğini yapabilir. yok tabiki. alakası yok. sadece belli başlı kararları belli bir yaşa geldikten sonra ailesinin onayını almadan yapabilir, yapmalıdır diyorum. oturup adam gibi konuşulur, ailedekilerin fikirleri de aldıktan sonra karar verilmelidir bazı şeylere. öyle höööytt nası yaparsın öyle bi'şeyi? terbiyesizleşme! bunu yaparsan bizi yok bil!! gibi ithamlarla çocuğunuz için sadece yasakçı bir büyük olursunuz. aile olmazsınız yani anlatabildim? aile demek sadece para kazanaın, büyüğün sözü geçer demek değildir. bunu herkes kafasına sokup evlenmeli. evet öyle!
ama kime anlatıyorum? bir an için türkiyede olduğumuzu unutmuşum

anlattığım, daha doğrusu istediğim, önerdiğim aile türünde kaç tane aile vardır bu ülkede? az... yani en azından ben pek rastlamıyorum. olması gereken bu fakat ''biz babadan böyle gördük'' zihniyeti hakim olduğu için milletimiz üzerinde, bazı şeyler ömür boyu askıya alınabiliyor. öyle yani.