Olayı hemen tıbba dökmüşsünüz sayın tıpçı. : ) Ancak insanlar küçüklükten hangi elini daha çok kullanırsa o eliyle devam eder. Örnek olarak kendimi vereyim. 4 yaşındayken sol elle yemek yediğimi hatırlıyorum çok net. Bir gün sofrada annem, "sol elle değil sağ elle ye" dedi. O anda kaşığı hemen sağ elime aldım zorlansamda devam ettim ve o günden sonra hep sağ elimi kullandım, hatta o derece ki sol elimi neredeyse kullanamıyorum yemek yerken ya da yazı yazarken. : )
Bir diğer şey ise sol elin taharet alırken kullanılmasından kaynaklı olarak yasaklandığı iddaa edilmesi. Mesele bu değil, mesele "Şeytanın sol el ile yiyip içmesi" Bir insan hangi kavme benzerse o da onlardandır. Bir Müslüman eğer sahiden Müslümanlığı ciddiye alıyorsa, Allah(c.c.) korkusunu kalbinde yaşıyorsa ve hakikaten yürekten Elhamdülillah Müslümanım diyebiliyorsa, her şeyin hayırlı olanını yapmaya çalışır, gayret eder. Kısacası şeytana benzemekten Allah(c.c.)'a sığınır.
Biz insanları dinden soğutamayız, dine de sokamayız. İnsanları ancak Allah(c.c.) hidayete erdirir. Bizim böyle bir kudretimiz yoktur. Biz burada dini kendi aklımıza göre yorumlamıyoruz. Doğrudan dinin emirlerini ve yasaklarını söylüyoruz. Bu senin işine gelmiyorsa bundan biz sorumlu değiliz. O senin Allah(c.c.) ile aranda olan bir şey. Şayet sen, Allah(c.c.)'ın hükümlerine mantıksız, saçma sapan dersen zaten Müslüman olmuş sayılmazsın, hatta küfre giderek dinden çıkarsın. Bu senin sorunun bizim değil. Burada bir hadis, bir ayet paylaşılıyor. Bunları biz yazmıyoruz. Biz aktarıyoruz sadece. Uygulamak ya da uygulamamak size kalmış.
O yüzden gelip burada kimse dalga geçemez. Kimse burada ahkam kesemez. Bölümün adı "Merak Ettikleriniz" yani bir Müslümanın bilmeyip de öğrenmek istediği konular hakkında soru sorduğu bir yer ya da bir gayrimüslim'in İslam'ı öğrenmek adına okuduğu bir bölüm.
Aklına mantığına yatmıyor diye dalga geçebileceğiniz bir yer değil burası. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Şayet Müslüman değilseniz ve amacınız öğrenmek değilse bu bölüme hiç uğramayın. Şayet Müslüman iseniz ve bilmiyorsanız okuyun, öğrenin ve susun. Aksi halde gelip burada inkarcılar gibi İslamiyet ile dalga geçmeyin. İnkarcılara benzemeyin..
Tekrar söylüyorum, sol ile yemek yemek ya da yememek tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir şey. İster şeytana benzeyin, ister benzemeyin. Bu benim ya da Kurret-ül Ayn'ın emri değil..
Siz burada ne dinle ne de bizimle dalga geçemezsiniz.. Saygılar..