Alternatifim Cafe

Noel Pudingi

Discussion started on Yemek Tarifleri

Noel Pudingi

Adı Noel Pudingi ama bizim dilimize yerleşen puding ile pek alakası olmayan, yumuşak ama dolu dolu bir yapısı olan bir tatlı. Noelde gelemeyip yılbaşında bizlerle olan misafirlerimiz getirdiler. Geçen sene de aynı pudingi yediğimizden dört gözle bekliyorduk. Ben hiç yapmadım ama tarifini veriyorum, denemek isteyen olursa diye. Fotoğraftaki, aşağıdaki ölçülerin üçte biri ve bence 8 kişiye, çok büyük olmayan porsiyonlarla servis yapılırsa yeter. Bana göre çok ağır bir tatlı oluyor (bir o kadar da lezzetli!) o yüzden çok yemek de mümkün değil aslında.

Sunumu çok özel olabiliyor bu pudingin. Denemenizi tavsiye ederim, alkolu yakarken dikkatli olun ama. Ne olur ne olmaz…

    * 300 gr kuru sarı üzüm
    * 300 gr kuş üzümü
    * 250 gr kuru üzüm
    * 50 gr badem, kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış
    * 1 tatlı kaşığı kuru zencefil tozu
    * 250 gr un
    * bir fiske tuz
    * 450 gr kahverengi şeker
    * 250 gr karışık, meyve kabuğu şekerlemesi
    * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
    * 250 gr ufalanmış bayat ekmek içi
    * 225 gr tereyağ
    * 6 yumurta
    * 4 yemek kaşığı koyu bira (guiness gibi, stout)
    * 1 sulu portakalın suyu
    * 1 şarap kadehi brandy
    * 500 ml süt

   1. Büyükçe (en az 3 litrelik), ateşe dayanıklı bir kabınızı yaglayın. Kuru üzümleri ve bademleri doğrayın. Un ve baharatlari beraberce eleyin. Bütün malzemeyi karıştırın ve sıkıca kapatın, içine su doldurduğunuz bir başka tencerenin içine oturtup harlı ateşte 6 - 7 saat kaynatın. Su azaldıkça eklemeyi unutmayın ve kaynayan suyun pudingin içine girmemesine dikkat edin. Sudan çıkartın, temiz, kuru bir bezle üzerini kapatın, soğuyunca buzdolabınıza kaldırıp kullanacağınız gune kadar bekletin.
   2. Servis yapmadan 1.5 saat önce, pişirirken kullandığınız yöntem gibi, içi su dolu bir tencereye, pudingin üzerine su sıçramayacak şekilde oturtup (üzerine yağlı kağıt kaplayabilirsiniz) ve 1 saat kadar kaynatın.
   3. Ufak bir cezvede yarım fincan kadar brandy ya da rum gibi bir alkolu ısıtın, o sırada alkol de ateş alacaktır. Pudinginizin üzerine getirirken altına bir tabak tutun ki yangına sebep olmayın. Bahsettiğim miktar alkol 30sn bile yanmıyor.

Afiyet olsun ve iyi eğlenceler. ;)
#1 - Mart 19 2008, 17:18:06
« Son Düzenleme: Mart 19 2008, 17:22:42 Gönderen: N!GHTM@R£ B£F0R£ CHR!$TM@S »

garip bir görüşünü var (6)
#2 - Ağustos 17 2008, 17:31:10
Eskiden buralar hep hayat, yaşamdı.

noel filan bize ters :D
yılbaşı pudingi olsun bunun adı :D
#3 - Ağustos 17 2008, 17:48:21
lan yüzüme bakma malca konuşmuyorum arapça

yok anam bi puding için kendimi ateşe atamam :sizo
size afiyet olsun.
#4 - Ocak 25 2009, 15:43:13
Ne zaman bir her şeyi ölse birinin,
Kendini ölümlerle yaşar kalır o.
Ne zaman bir kendisi ölse birinin,
Ölümlerde kendini yaşar kalır o.

Üstünden çkan mavi şey ne!! ama güzel bişeye bnziyorr
#5 - Şubat 02 2009, 16:41:48
İmzanız kural dışı.

aman istemiyom görünüşünde meymelet yokki tadında olsun
#6 - Ekim 21 2009, 14:42:12

aman istemiyom görünüşünde meymelet yokki tadında olsun

 :kop  :kop  :kop

#7 - Şubat 16 2011, 00:51:08
Benimki kaç santim öğrendim: http://bit.ly/iiu2og seninki kaç santim?

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.