Yanlışım varsa assınlar beni
i
"Tamam vatan bölünmez ama göz göre göre de bu çocuklar toprağa verilmez. Başkalarının masabaşı savaşı için evladımı harcayamam" açıklamasıyla tartışma yaratan Bülent Ersoy, dün bir basın toplantısı düzenledi. Ersoy, "Ben ölüm yerine çözüm bekliyorum, sözüm suçsa beni assınlar" dedi.
HALKI askerlikten soğuttuğu iddiasıyla, savcılığın hakkında soruşturma açtığı Bülent Ersoy dün basın toplantısı düzenledi. Ersoy, programda olduğu gibi sade konuştuğunu belirterek, hiç kimsenin, hiçbir görüşün, hiçbir topluluğun, hiçbir siyasi yapının yanında yakınında olmadığını belirterek şunları söyledi:
BUKALEMUN DEĞİLİM "Zamanı gelince hepimiz tek vücut oluruz. Savaşılacaksa tabii ki savaşırız. Asker bir milletiz, atalarımız, ninelerimiz Kurtuluş Savaşı’nda top ve tüfeği sırtında taşıdı. Tarihi kanlarıyla yazdılar ve ben de bunu bilen bir insanım. Demişler ki Bülent Ersoy’un konuşmaları askerlik yaşına gelmiş çocukları askerlikten soğutuyor. Ben böyle bir şey söylemedim. Sözlerimin arkasındayım. Bukalemun değilim. Askerlik son derece kutsal bir görev ve sorumluluktur. Benim askerlikle ilgili en küçük olumsuz bir söz ve düşüncem olamaz. Ben o konuşmamda yıllardır evlatlarımızın bir bir şehit düşmelerinden duyduğum acı ve ıstırabı dile getirdim."
Vatan için ölebileceğini belirten Bülent Ersoy, basın toplantısında programda sarfettiği sözleri kasetten dinleterek isyan etti. Ersoy, "Bazı insanlar görmek istedikleri gibi cımbızla alıyorlar. Ne yazık ki önyargılı olarak o kısmı görmezlikten geliyorlar. Eskiden mertçe, delikanlıca, can siparene savaşlardı, şimdi masabaşı savaşıdır. Orası yazıyor, burası da oynamak zorunda kalıyor" dedi.
SEZEN’DEN DESTEK Basın toplantısı öncesinde Sezen Aksu’nun kendisini arayarak, yanında olduğunu belirten Ersoy, "25 aydın, Sezen Aksu’yu arayarak yanımda olduğunu belirtmiş. Arkadaşım Aksu, kimsenin söyleyemediğini sen söyledin, yanındayız dedi" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Hakkınızda soruşturma açılırsa ne yaparsınız" sorusu üzerine Ersoy, "Demokratik bir ülkede fikrini söylemekten ötürü cezalandıracaklarsa bu, demokrasi adına karanlık bir tablo oluşturur" dedi.
SÖZDE DEĞİL ÖZDE MİLLİYETÇİYİM
Bülent Ersoy, basın toplantısında 1981 yılında yasaklandığında bir ülkeden gelen vatandaşlık teklifini elinin tersiyle ittiğini anlatarak şunları söyledi: "Her türlü lüksümü de sundular. Hiç düşünmeden reddettim. Çünkü ben satılık değilim. Çünkü ben TC dahilinde doğmuş büyümüş, yetişmiş halkın sevgileriyle beslenerek bugünlere geldim. Ben menfaatleri uğruna satılık olabilir miyim. Bir hain olabilir miyim, asla. Sözde değil özde milliyetçiyim."