Alternatifim Cafe

En kötü isimli 25 oyun

Discussion started on Oyun Genel

Herhalde kitap yazsak en çok zorlandığımız kısmı ismini bulmak olurdu. Yönetmenlerin de bu sorunla kıvrandıklarına eminiz. Ama oyun stüdyolarının da aynı dertten mustarip olduklarını bilmezdik. Meğer öylelermiş. Saatler süren tartışmalar, sayfalarca incelenen bilimsel veri sonucunda oluşturduğumuz en kötü oyun isimleri listemize buyurun. Bu arada ismi ne kadar kötü olursa olsun, oyunun kalitesine değil, sadece başlığa baktığımızı hatırlatalım.

25 - Frogger: Helmet Chaos (Yıl: 2005, Firma: Konami, Platform: PSP, DS): Frogger kısmı ortada, ama ya gerisi? Eğer bu listede “haydi ismi de tombaladan çekelim” denen bir oyun varsa işte bu oyun o oyundur.

24 - Zeitgeist (1998, Taito, PS, PC): Hiçbir şey, Alman filozofisi, diyalektik ilerleyiş ve Hegel kadar akla eğlenceyi getiremez. Edebiyat, felsefe ve din ile ilgili değil, bir uzay oyunu oluşu şaşırtıcı.

23 - Twin Eagle: Revenge Jope’s Brother (1988, Taito, Arcade): Revenge Joe isimli bir helikopterin oyunundan daha kötü tek şey, onun kardeşi olan helikopterin oyunu olabilir. Ayrıca bunun daha ilk “Twin Eagle” oyunu olduğu düşünülürse, neyin intikamından bahsediyoruz?

22 – Wild Woody (1995, Sega, Sega): Parlak sarı bir 2HB kurşun kalem, etrafa dinamitler fırlatıyor. Maskot kavramının bundan daha kötü emellere alet edildiğini henüz tecrübe etmedik.

21 - Princess Tomato in Salad Kingdom (1990, Hudson, NES): Sebze kahramanları bir adventure oyunu. Oyun dünyasının genellikle erkekleri hedeflediğini düşünürsek, ticari bir başarısızlık olması kaçınılmazdı. Salata seven kaç erkek vardır ki?

20 – Beyond the Beyond (1999, Sony, PS): Daha öte. Peki neyin daha ötesi? Ötenin daha ötesi. Daha da öte yani.

19 - Silhouette Mirage: Reprogrammed Hope (1999, Working Designs, PS): Tombaladan isim seçimine bir diğer örnek.

18 – PenPen TriIcelon (1999, Infogames, Dreamcast): TriIcelon koşan mutant bir penguen olsanız, isminizin PenPen olması takılacağınız son şeydir. TriIcelon nedir derseniz, triatlonun aynısı, sadece daha bir soğuk.

17 – M.U.S.C.L.E. (1986, Bandai, NES): Zekice bir kısaltma yapamayacaksan, “Muscle” de gitsin, öyle değil mi? Zaten oyunun hiçbir kısmında neyin kısaltması olduğu da yazmıyor.

16 - 70's Robot Anime Geppy-X: The Super Boosted Armor (1999, Aroma, PS): Sadece Japonya’da yayınlanmış olması ne fena. Bu ismin tüm dünyaya mal olması gerekirdi.
 
15 - World Soccer Winning Eleven 5: Final Evolution (2002, Konami, PS2): Bir futbol topu, üç rakam, 7 kelime, 40 harf... Sadece “futbol” demek bu kadar mı zor?

14 – Panic Restaurant (1992, Taito, NES): Garson, çorbamda sinek var. Çabuk polise haber verin. Hayııııır, imdaaaaat...

13 – Ninja Hamster (1987, CRL, C64): Mümkünse ninjalık yapan hayvanat olarak sadece kaplumbağaları görmek istiyoruz. Hamsterlar, sadece tekerleklerinde dönmeye devam etsinler lütfen.

12 - Lee Trevino's Fighting Golf (1988, SNK, NES): Hiçbir spor, golf kadar vahşi, golf kadar acımasız değildir. İsim de bunu diyor zaten, o halde sorun nedir?

11 - Astro Fang: Super Machine (1989, Wave, NES): Bir yarış oyunu işte. Abartmanın alemi nedir. Biz de ismimizin başına süpermodel eklersek daha mı çekici olacağız yani?

10 – Mobile Suit Gundam:Gundam vs. Zeta Gundam (2005, Namco, PS2): Gundam, devasa bir robottur. Bu oyunda devasa robotlar çarpılıyor ve buna daha isimden başlıyorlar.

9 – Tech Romancer (2000, Capcom, Dreamcast): Bu teknokolik Don Juan, hafıza kartları konusundaki engin bilgisi ve son model PDA’i ile kızları etkileme peşinde mi acaba?

8 – XEXYZ (1989, Hudson Soft, NES): Bu bir o yana bir bu yana platform shooter, nükleer bir felaketten sonra geçiyor. Konumuzla ne ilgisi var? Yok. Anlatacak bir şey bulamadık.

7 - GOLF Magazine Presents 36 Great Holes Starring Fred Couples (1994, Sega, Sega): Sponsor? Tamam. Delik sayısı? Tamam. Deliklerin mükemmelliğini belirten ibare? Tamam. Oyuncunun ilgisi? Bir o eksik, ikinci cümleden itibaren onu kaybettiniz işte.

6 - Tobal No.1 (1996, Squaresoft, PS): 1 numara olmasının sebebi, ilk oyun değil, tek oyun olması. Belki de “Star Wars” serisinden feyz almalılar ve oyunu 4. bölüm ile başlatmalılardı.

5 - No One Can Stop Mr. Domino (1998, Acclaim, PS): Acclaim birçok acayip oyuna imza attı ama bu kadarı korkutucu.

4 - Bad Dudes vs. Dragon Ninja (1998, Data East, NES, PC, Amiga): Eğer isme bakıp kötü adamların Deagon Ninja’yı kaçıracaklarını filan sandıysanız endişe etmeyin. Kötüler ama iyi anlamda. Oyunun adı gibi değil yani. O sadece kötü. Çok kötü.

3 - James Pond II: Codename RoboCod (1991, EA, Game Boy Advance): Pond, gölet demek. Bu da bir balık tutma oyunu. Ayrıca “pond”, kulağa “bond” gibi geliyor. Buna bir de kapaktaki “üç yaşından küçükler için uygun olmayan ögeler içerir” uyarısını ekleyin. Tek bir adet satıldı mı merak ediyoruz.

2 - Pesterminator: The Western Exterminator (1990, Color Dreams, NES): Gerçek bir haşere imha firmasının oyunu olduğu düşünülürse, isimde elbette o firmanın ismi geçmelidir. Yine de...

1 - If It Moves, Shoot It! (1989, Broderbund, PC): Harika bir tavsiye, harika bir özet.


#1 - Eylül 16 2007, 20:53:49
‎ Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.


canozgur_91

13 – Ninja Hamster (1987, CRL, C64): Mümkünse ninjalık yapan hayvanat olarak sadece kaplumbağaları görmek istiyoruz. Hamsterlar, sadece tekerleklerinde dönmeye devam etsinler lütfen.

 kioptum
#2 - Ekim 01 2007, 18:51:22

hitmancbb

bu oyunlarkaldımı ki?
#3 - Ekim 17 2007, 15:21:30

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.