Alternatifim Cafe

değerli heykel(lonelyboy tarafından çözülmüştür)

Discussion started on Zeka Oyunları

iki kral arasında yıllarca süren zekilik yarışı vardır günün biride bir kral diğer kralın doğum gününde 3 heykel yollamıştır bu heykellerin yanında birde mektup vardır mektupta şöyle yazmaktadır;
''bu üç altın heykelden birisi daha değerlidir bana değerli olan heykeli bulduğunda haber ver''
kral yıllarca uğraşmış bir çok bilgine danışmış heykelleri tarttırmış ama bir sonuç bulamamış daha sonra zindana atılan bir köle;
'beni buradan çıkartmanız karşılığında size bu heykellerden hangisinin daha değerli olduğunu bulabilirim' demiş ve köle sadece 2m uzunluğunda ince bir telle hangisinin daha değerli olduğunu bulmuş sizce bu nasıl olmuştur?
#1 - Şubat 16 2007, 17:19:39
« Son Düzenleme: Şubat 17 2007, 13:44:19 Gönderen: tujhejkk »

eeeeeee cevabı kimse bulamadımııı
#2 - Şubat 16 2007, 17:55:16

Lonelyboy

bu sorunun cevabını biliyorum, bunu kimse bulamaz ama çünkü burda ince bir espiri var bunu anlamak için heykellerin ve telin elimizde olması lazım  ki bunu kral bile bakarak anlayamamış  :) cevap şöyle

öncelikle köle her birinin kulağında delik olduğunu farkeder ve (bunu bizim burda anlamamız imkansız)
köle teli alır birinci heykelin kulağından sokar, tel heykelin diğer kulağından çıkar
ikinci heykelin kulağından sokar, tel heykelin ağzından çıkar
üçüncü heykelin kulağından sokar, tel heykelin kalp hizasına kadar iner ve ordan ileri gitmez

burdan çıkarılan sonuç

kulağından gireni ağzından çıkaran insan makbul değildir. Bir kulağından gireni diğer kulağından çıkarıyorsa o insan da makbul değildir. En değerli insan  kulağından gireni kalbine gömen insandır.

yine de paylaşım için teşekkürler  :)
#3 - Şubat 16 2007, 22:17:01

ewet ama biliosun madem sölemede biraz düşünsünler demi
#4 - Şubat 17 2007, 13:19:28

Lonelyboy

söyleme nedenimi yukarıda belirtmiştim  :)
#5 - Şubat 20 2007, 17:53:34

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.