Alternatifim Cafe

Afyon lokumu

Discussion started on Yemek Tarifleri

MALZEMELER:


    * 4 su bardağı süt
    * 1 su bardağı un
    * 2 su bardağı şeker
    * 1 vanilya
    * 1 yemek kaşığı katıyağ
    * 1 paket kremşanti
    * hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:
Süt, un, şeker ve vanilyayı muhallebi gibi pişir. Piştiten sonra içine katıyağı koy ve mikserle çırp. Daha sonra tepsiye hindistan cevizi dök ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi dök. Bu şekilde dolaba koy. Muhallebi dolaptayken, kremşantiyi hazırla ve uzdolabındaki muhallebinin üstüne dök. En üste yine hindistan cevizi dök. Ve buzdolabında beklet.
#1 - Mayıs 07 2008, 22:21:00
''Cehennem, başkalarıdır. ''

oyy oyyyyy oooyyyy canım çektii  :Ç  teşekkürler
#2 - Mayıs 08 2008, 08:57:15
Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,
Zaman ki sana hasta oldu, incelikli haytasın,
Nüksederken raksını,mahallenin maşallahı, eyvallahı,
Güzellik be oğlum
Şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.

Şizofren Sevdam..

aha ben bun yapıyorum bilmezdim afyon lokumu olduğunu birde rulo gibi sarıyorum onu anam vay bee bende sadece lokum diyip geçiyordum (6)
ama bildiğin muhallebi üstü krenşanti biraz fıstık ekleyip ince uzun kesip küçük rolular yapıyorum misss
gıda boyası katıp kızartabilirsinizda harika görünüm veriyor
çok pratik
afiyet olsun (6)
#3 - Mayıs 10 2008, 12:38:01

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.