Alternatifim Cafe

Müzik => Müzik Genel => Konuyu başlatan: Mercey - Nisan 04 2009, 18:24:52

Başlık: Gelmiş geçmiş en kötüler!
Gönderen: Mercey - Nisan 04 2009, 18:24:52
Müzik tarihinin en kötü albümlerini sizin için derledik!

Zamanın içinde şöyle bir geriye gidince, her büyük sanatçının hayatının belli bir döneminde karşımıza kötü bir eserle çıktığını görürüz.

Her yazarın kötü bir kitabı, her yönetmenin kötü bir filmi olduğu gibi, çok sevdiğimiz, “Öksürse bile dinlerim” dediğimiz müzisyenlerin de bizi üzen en az bir albümleri vardır. Bu derlemede, ilham perilerinin yardımından yoksun kalmış ve gişede cuvallamış bu albümleri araştırdık.

Mariah Carey / Glitter – 2001
Kariyerinin zirvesini bağlı olduğu plak şirketi Sony'nin patronu Tony Mottola ile evlliği esnasında yaşayan Mariah Carey'ye ne olduysa, bu evlilik bittikten sonra oldu. Boşanmanın ardından Sony'de kalmayı uygun bulmayan Carey, rekor bir transfer ücreti ile Virgin saflarına geçti. Böylesine tantanalı bir dönemin ardından herkes nefeslerini tutmuş Virgin etiketli yeni Mariah Carey albümünü beklemekteydi. Pop prensesi olarak ün salmış olmasına karşın rotasını değiştiren ve disco, R&B gibi türleri denemeye kalkan Mariah'ı "Glitter"a katkıda bulunan Ja Rule ve Busta Rhymes gibi baba isimlerin varlığı bile kurtaramadı. Sonuç tam bir fiyaskoydu.

Madonna / Bedtime Stories – 1994
1992'de yayımladığı "Erotica" faciasından sonra "Bedtime Stories" 1994'te piyasaya sürüldüğünde iş daha ciddi boyutlara ulaştı. Madonna albümde erotizmle pornografi arasındaki sınırları zorluyordu. Nellee Hooper, Björk ve Babyface gibi mühim isimlerin katkısına rağmen, albüm 'içi boş' eleştirisine maruz kaldı. Satışlar da eleştirileri doğrularcasına düşük bir seviyede seyretti.

No Doubt / Return Of Saturn – 2000
İlk ürünleri "Tragic Kingdom", Amerika'da, ardından da dünya genelinde büyük başarı yakalamış ve 10 milyonu aşkın kopya satmıştı. No Doubt "Tragic Kingdom"ın 5 yıl ardından, "Return Of Saturn" ile döndü müzik piyasasına. İlk single 'Ex-girlfriend' dinamik sound'uyla dikkat çekiyordu ve neredeyse albümün tek hitiydi. Albüm o dönem Gavin Rossdale'den (Bush) ayrılmış olan Gwen Stefani'nin kaleminden çıkan kırık kalpli aşk şarkılarıyla dolup taşıyordu ama kimsenin böyle şeyler duymaya ihtiyacı yoktu. Sonuçta tek single albümü kurtarmaya yetmedi ve "Return Of The Saturn" gişede büyük bir hayal kırıklığı yaşattı gruba.

Kylie Minogue / Impossible Princess – 1997
"O albüm hangisiydi?" diye soranlara hemen hatırlatalım: "Indie yıldızı olmak için S/A/W'dan kaçmasının ardından yaptığı ve "Confide In Me"li "Kylie Minogue" (1994) albümüyle, "Spinning Around" arasında yaptığı var ya, işte o! İngiltere'de hiç başarı kaydedemeyen, kalesi Avustralya'da bile raflarda tozlanan bir albüm bu. Lady Diana'nın ölüm tarihine denk gelmesi sebebiyle adının "Kylie Minogue" olarak değiştirilmesi, albümün kendisinden daha çok akılda kalıcı bir olay.

Spice Girls / Forever – 2000
Baharat kızların tatsız tuzsuz bir albümüydü "Forever”. Eksik olan sadece Geri miydi, bilemem. Ya da promosyon çalışması mı iyi yapılmadı? Belki de en büyük sorun, '80'lerin pop sound'u ve imajı ile çıkış yakalayan Spice Girls'ün, modernleşeyim derken ruhunu kaybetmesiydi. R&B denemeleri hiç olmamıştı mesela. Arkalarındaki prodüksiyon ve beste takımı da belli ki bu defa derslerine iyi çalışmamıştı. Belki de Spice Girls doğal süreci içinde ömrünü tamamlamıştı.

Michael Jackson / Invincible – 2001
"Dangerous" MTV'de yüksek rotasyon elde eden birçok hit şarkı çıkartarak Michael Jackson'ın şöhretine büyük bir gölge düşürmemişti. "HIStory" ise best of kıvamında yine kabul edilebilir bir albümdü ama Jacko'nun tahtının sallanmasına neden olan esas icraat "Invincible" oldu. Albümden çıkan 'You Rock My World' lüks klibi ile başlangıçta ilgi çekip albümün ilk hafta Amerika satış rakamını 366 bin gibi iddialı bir rakama taşısa da, akabinde çıkan 'Butterflies' ve 'Cry', gündemi fazla belirleyemediler. Hatta 'Cry'ın video klibi Michael'a yakıştırılamadı ve küçümsendi.

Bluejean