Alternatifim Cafe

LG G4

Discussion started on Yararlı Bilgiler

sabunkopugu

Akıllı telefon rekabetindeki zirve maçlarını izlemek için yılın en güzel aylarındayız. Bütün büyük üreticilerden amiral gemileri geldi ve herbirinin de birbiri karşısında çeşitli üstünlükleri var. Gelen modellerin kimisi inceliğe, kimisi nabız ölçer ve parmak izi okuyucu gibi yeniliklere odaklı. LG’nin ve özellikle gerçek deri olan arka kapak seçeneği ile daha piyasaya çıkmadan en çok konuşulanlardan biri haline gelen G4 modeli de performans, tasarım ve özellikleri ile fark yaratma hedefinde. Birazdan da detaylı olarak tanıyacağız ancak LG G4’ün asıl farklılaşmak istediği nokta kamerası. Gerçekten de şu anda LG G4’ün kamerasına ne özellik, ne de çekim kalitesi olarak yaklaşabilen yok. Sizi fazla meraklandırmadan detaylara geçelim.

LG G4 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu büyüklük tek elle kullanılabilecek ve pantolon cebinde taşınabilecek en iyi değer. Gözümüz artık 5.0 inç’i küçük bulabiliyor ve 6.0 inç de çok tablet gibi görünüyor. 5.5 inç ideal bir değer. Sunulan ekranda 2560 x 1440 gibi üstün bir çözünürlük destekleniyor ve bu ekrana Quad HD deniyor. Gerçekten de pikselleri görme şansınız yok ve görüntüler tıpkı bir fotoğrafta olduğu gibi keskin ve capcanlı. Telefonun renk seçenekleri olarak seramik beyaz, metalik gri, parlak altın gibi seçenekleri var. Ayrıca deri kapak istenirse kahverengi, siyah, kırmızı ve gök mavisi olarak seçim yapılabiliyor. Tüm renk seçeneklerinde sadece arka kapak değişebiliyor. Biz telefonun metalik gri modeli üzerine konuşacağız.

LG G4’ün ölçüleri 148.9 x 76.1 x 9.8 mm şeklinde ve ağırlığı ise 155 gram. Özellikle amiral gemisi seviyesinde olmasına rağmen arka kapağının sökülebilmesi mükemmel bir avantaj. Şöyle ki diyelim zamanla kapak hasar gördü. Servise gitmenize gerek kalmadan değiştirebilirsiniz. Ayrıca gün içinde azalan pilinizi hemen dolu olan modelle değiştirebilirsiniz. Uzun vadede ise pil değişikliğini kendiniz yapabilirsiniz. Bu her üst seviye telefonda karşılaşılan özellikler gibi değil ve önemli bir avantaj. Öte yandan arka kapak açıldığında Micro SD kart ekleme şansınız da doğuyor. Şimdi LG G4’ün teknik özelliklerine gelelim.

Qualcomm Snapdragon 808 işlemci (1.8 GHz)
3 GB sistem belleği
5.5 inç (2560 x 1440 piksel) IPS ekran
Corning Gorilla 3 ekran kaplaması
32 GB depolama alanı
Micro SD kart yuvası (128 GB’a kadar)
8.0 MP ön, 16.0 MP arka kamera (LED flaş, renk spektrum algılayıcı, lazer odaklama ve optik görüntü sabitleme)
802.11a/b/g/n/ac kablosuz ağ
Bluetooth 4.1
GPS, Glonass, A-GPS
NFC
Slimport 4K bağlantısı (USB üzerinden)
3000 mAh pil
İvme ölçer, jiroskop, yakınlık, e-pusula, basınç ölçer
148.9 x 76.1 x 9.8 mm boyutlar
155 gram ağırlık

Telefonun metalik gri renkli arka kapağında elmas yüzeyini anımsatan yansımalar var ve bu lüks duygusunu artırıyor. Ön tarafa baktığımızda en solda bildirim ışığını görüyoruz. Bazı kullanıcılar için bu oldukça önemli bir özellik. Hemen sağda 8.0 MP çözünürlükte olak bir kamera var. Kamera geniş açılı ve selfie fotoğraflarda ciddi kolaylık sağlıyor. Ayrıca Full HD olarak 30 kare hızda video çekebiliyor. Aslında bir dönemlerin telefonlarının arka kamerası kadar kaliteli desek hata etmemiş oluruz. Üstüne üstlük geniş açı olması sebebiyle selfie çubuklarına olan ihtiyacı da sona erdiriyor.

Telefonla ilgili en önemli kısımlardan biri kamera. Ayrıca dikkat ettiniz mi bilemiyoruz kameraya geçmeden önce telefon üzerindeki tuşlara da değinelim. Diğer LG G serisi modelleri gibi G serisinde de akıllı tuş takımı var. Ses seviyesi ayarı arka kısımda bulunuyor. Cihazı açmayı – kapatmayı veya uyku moduna almayı bu tuşlarla yapıyoruz. Ayrıca bu tuşlarla fotoğraf da çekebiliyoruz. O anki kullanımınıza göre işlev değişiyor. Pratik olduğunu söyleyebiliriz. Telefonda bu üç tuştan başka hiçbir tuş yok. Android için gerekli olan tuşlar da ekran içinde bulunuyor. Kameranın solunda lazer odaklanma için kullanılan lazer ışını var. Kamera açıkken çıplak gözle iyi dikkat edildiğinde görülüyor. Kameranın sağında ise LED flaş ve hemen altında spektrum renk sensörü var. Spektrum renk sensörünün görevi ortamdaki rengi algılayarak en doğru ışık ayarını yapmak. Lazer odaklama ise belirgin şekilde hızlı odaklanma sağlıyor. Tüm bu özelliklerin LG G4’e özel olduğunu belirtmek gerekli.

LG G4’ün teknik özelliklerine baktıysanız kalınlığının 9.8 mm seviyesinde olduğunu göreceksiniz. Gerçek anlamdaki kalınlık 9.8 mm değil. Söz konusu en kalın yani orta bölge. Kenarlara doğru telefon kavisli bir şekilde inceliyor ve kalınlık 6.3 mm’ye doğru düşüyor. Bu şekilde kavisli bir tasarım ile telefonu tutmak ve kullanmak ciddi şekilde kolaylaşıyor. Öte yandan kavis demişken telefonun ekranının da kavisli olduğunu söyleyelim. Tabii bu çok küçük derecede bir kavis ve ekranın biraz daha derinlik hissi kazanmasını sağlıyor. Öte yandan firma tarafından yapılan açıklamaya göre olası düşmelerde telefon ekranı bu sayede kırılmaya karşı da korunmuş oluyor. Biz LG G4’ten önce yine aynı özelliklerde ve düz ekranlı bir telefon kullanıyorduk. LG G4’ün bize ekran olarak daha fazla keyif verdiğini söylemeliyiz.

Telefonun sağ kenarındaki çentiği kullanarak arka tarafını çok rahat bir şekilde açabilirsiniz. Kapağın açılmasının dışında pilinin çıkarılabilmesi de önemli. Uzun ve günlük vadedeki avantajlarına biraz önce değinmiştik. Kapağı açarak SIM ve Micro SD kart yuvalarına da ulaşıyoruz. Telefon Micro SIM kart kullanıyor. İlk etapta bulmakta zorlandık ancak Micro SD kart yuvası Micro SIM yuvasının tam üzerine konumlandırılmış. Bu nedenle ilk etapta göze çarpmıyor.

Telefonda LG logosu sadece ön tarafta var. Arkada ise alt tarafa doğru G4 logosu konumlandırılmış. Arkada göze çarpan detaylardan bir diğeri de hoparlör ızgarası. 1.2W ses çıkış gücüne sahip hoparlör gerçekten de yetenekli ve sınıfındaki birçok rakibinden daha iyi bir ses performansı ortaya koyuyor. Alt tarafta ise USB girişi, 3.5 mm ses bağlantısı ve mikrofon var. USB girişi aynı zamanda 4K çözünürlükte video çıkışı için Slimport desteği ile geliyor.

Son zamanların internet fenomeni haline gelen arka kapaktaki yonga. Tabii bu NFC alıcısı. LG G4 yakındaki cihazlarla iletişim kurabilmeniz için NFC desteği de sunuyor. Henüz çok fazla geçerli olmasa da ilerleyen dönemlerde yaygınlaşması beklenen mobil ödeme özellikleri ile kullanım alanı genişleyecek.

Biraz önce de bahsettiğimiz üst üste olan Micro SIM ve Micro SD kart yuvaları. Pili çıkarmadan da Micro SD kart değişimi yapabilirsiniz ancak biraz uğraşmanız gerekiyor ve tırnağınız yoksa şansınız zor. O nedenle en kolay olarak pili çıkartın ve Micro SD kart değişimini öyle yapın. Telefonun tüm aksamı genel olarak kaliteli. Titanyum grisi olan çerçeve plastik olsa da telefonu iyi bir şekilde koruyor. LG G4 bize güven hissi vermeyi başardı.
facebook haberleri

Telefonun içine biraz daha yaklaştığımızda hoparlörün toza ve temasa karşı metal bir kafes ile korunduğunu görüyoruz. Ses hem buradaki, hem de kapaktaki ızgaradan geçtiği halde gerçekten gücünü korumayı başarıyor. Gece telefonunuz çaldığında evinizin en uç köşesinden duyabileceğiniz kadar güçlü bir sesten bahsediyoruz. LG G4 bu konuda beklentilerimizi karşıladı.
pdf dosyasını worde çevirme

Telefonun ekranının fotoğraf netliğinde olduğunu söylemiştik. Siyahlar, beyazlar, renkler ve keskin çizgiler tam anlamıyla mükemmel. Elbette 4K bir ekrandan bahsediyoruz ve kötü olabilme gibi bir şansı yok. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı en iyi şekilde inceleme şansı veriyor. LG G4 sistem performansı olarak da bizi tatmin etti. 3 GB bellek miktarı olması gereken düzeyde. 2 GB olsa bu cihaz için düşük kalabilirdi. İşlemci tercihinin ise Snapdragon 808’den yana yapılması tamamen güç tüketimi ve ısınma odaklı. LG G4 uzun süreli oyunlar dışında güç içi kullanımla ısıtabileceğiniz bir telefon değil. Ayrıca 3G modunda 20 saat konuşabilme gibi avantajlar sunuyor. Yoğun kullanımla 1.5 güne yaklaşan bir performansı var. Ayrıca test uygulamalarında da birçok rakibini alt ederek zirveye oturmayı başarıyor. 50 bin düzeyinde AnTuTu puanı alabilmek bugün her telefonun harcı değil.
#1 - Ağustos 17 2015, 11:49:36

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.