Alternatifim Cafe

Açık Öğretim Fakültesi hakkında bilinmesi gerekenler

Discussion started on Açıköğretim

Sınav tarihleri ve sınavlar:
Sınav tarihleri her öğretim yılında belirlenir. Genelde ara sınavlar nisan ayının ilk haftası (hafta sonu cumartesi ve pazar günleri), yıl sonu sınavları haziran ayının ilk haftası ve bütünleme sınavları da eylül aynın ilk haftası yapılır. Sınavlar test şeklindedir; sınavlarda yanlış doğruyu götürmez. Sınav sonuçları, sınavın yapılmasından yaklaşık bir ay sonra açıklanır. Sonuçlar, http://aofburo.anadolu.edu.tr adresinden öğrenilebilir.

Sınava giriş yeri bilgileri ve Sınava Giriş Belgesi
Sınav Giriş Belgesi her öğrencinin adresine gönderilir. Ancak Sınava Giriş Belgesi eline geçmeyen öğrenciler AÖF bürolarından veya https://aofburo.anadolu.edu.tr/job1.htm adresinden şifreleriyle oturum açarak ilgili bölümlerden sınav giriş bilgilerini öğrenebilirler, sınava giriş belgelerinin çıktısını alabilirler.

Başarı notu:
Ders başarı notları, ara sınav notunun %30'u ile final sınavının %70'inin toplanmasıyla bulunuyor. Bir öğrencinin bu şekilde hesaplanan başarı notu 50'den yüksekse öğrenci o dersten geçmiş oluyor.

Sınıf Geçme Sistemi:
Açık Öğretim Fakültesinde tüm derslerden geçmek veya en fazla 2 dersten kalmak şartıyla üst sınıfa geçilebilir. Ancak 1.Sınıfın dersleriyle 3. Sınıfa, 2. Sınıfın dersleriyle de 4. Sınıfa geçilemez. Yani bir öğrenci, 3. Sınıfa geçebilmek için 1. Sınıftan sorumlu geçtiği ders varsa bunların tamamından geçmek, 4. sınıfa geçmek içinde 2. sınıftan sorumlu geçtiği ders varsa bunların tamamından geçmek zorundadır. Öğrenci, sınıf tekrarı yaparsa sadece kaldığı dersleri görür,daha önce geçmiş olduğu derslerden başarılı sayılır.

Öğrenim süresi:
Açık Öğretim Fakültesinde öğrencilerin kayıt yaptırdıkları yıldan itibaren, öğrenim süreleri önlisans için dört, lisans için de yedi yıldır. Öğrencilerin kayıt yeniletmedikleri yıllar, dört ve yedi yıllık öğretim süresi hesabına katılır. Ancak bu dört ve yedi yıllık süre öğrencilik haklarından yaralanmak içindir. Yani bir öğrenci, önlisans veya lisans olma durumuna göre dört veya yedi yıllık süreyi doldursa bile mezun olana kadar sınavlara girebilir, okula devam eder ama öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Askerlik tecili:
İki yıl üst üste sınıf tekrarı yapan öğrencilerin askerlik tecil işlemleri yapılmaz. (AÖF bürosu askerlik şubesine öğrenci durum belgesi gönderir; ama askerlik şubesi, öğrenci iki yıl üst üste sınıfta kaldığından öğrencinin askerlik tecilini yapmaz.)

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, e-kitap, e-televizyon (videolu ders anlatımı), e-alıştırma ve çevrimiçi deneme sınavları için aşağıdaki adresten T.C. kimlik numaralarıyla oturum açarak yararlanabilirler.

http://eogrenme.aof.edu.tr/
#1 - Eylül 09 2008, 14:38:47
‎ Unutma! Kendine yarattığın dünyada, içine aldığın tüm vatandaşlar arasında en 'solcu' benim!
Mercey.


serzenişte

Tabii ilk bilinmesi gereken: "Açık Öğretim " değil " Açıköğretim " olarak bitişik yazıldığıdır değil mi sayın moderatör?

Faydali bir haber fakat bazı şeylere de dikkat etmek gerekir.
#2 - Ekim 02 2008, 14:34:39

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.