Alternatifim Cafe

Bursalılar Fan Club

Discussion started on Fan Club & Birlikler

arkadaşlar bu sitedeki bursalıların ayağa kalma zamanı geldi...  :sizo
hadi bursayla ilgili bilgilerimizi paylaşalım

Üyeler:

1)AnGeLs-_-DeMoNs
2)BaHa_8
3)dArK
4)d.u.y.g.u
5)Bedelia'm ve Jobidon'um
6)Mavi Jojoba Tanesi
7)Anti-tiKKy2
8)MuSiC_LoVeR_gİrL
9)FBarchitect
10)s@ns@r
11)gitarcıGRNDY
12)-I- BlackEvil -I-
13)Ölümüne_SAGO
14)MeLaNCHoLyC
15)pr0can_can
16)Ophelia*
17)YaMuk PrenSes
18)ikarus
19)Sociopath
20)bgm2148
21)melakoliq
22)Lady Feanor
#1 - Temmuz 30 2007, 16:45:06
« Son Düzenleme: Ağustos 17 2009, 13:47:38 Gönderen: AnGeLs-_-DeMoNs »

oleyy be =)
benim nasıl aklıma gelmedi bunu açmak, hayret!

bursa gibisi yok cidden,
sporcu olduğum için bi çok yeri gezdim gördüm ama bursa kadar güzel bi yer henüz göremedim!
bunu bursalı olduğum için söylemiyorum, gerçekten öyle!

neyse benide eklersen sevinirim =)
#2 - Temmuz 30 2007, 17:35:44
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

Güzel BURSA
















#3 - Temmuz 30 2007, 18:08:53
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

__ULUDAĞ__







#4 - Temmuz 30 2007, 18:27:00
« Son Düzenleme: Temmuz 30 2007, 18:28:01 Gönderen: BaHa_8 »
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

dark

Bir Bursa lı olarak bende üye olmak istiyorum.. :artis
#5 - Temmuz 30 2007, 18:34:48

BURSA VE TARİHİ HAKKINDA AZ BİRAZ BİLGİ ( DEVAMI GELECEK )

Turizm potansiyeli açısından İstanbul'dan sonra en önemli merkezlerden olan Bursa, tarihi eserlerinin zenginliği ile gözleri kamaştırmaktadır. Bursa ve İznik erken Hıristiyanlık ve Osmanlı döneminin eşsiz eserleri ile süslüdür. Türkiye'nin kış turizmi merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi Bursa'ya 40 dakika uzaklıktadır ve kış turizminin bütün olanaklarına sahiptir. Marmara Denizi kıyıları uzun yıllardan beri bütün Türkiye'nin tercih ettiği tatil yöreleridir. Uludağ Milli Parkı günübirlik turizm, kampçılık ve trekking için ideal bir ortamdır.

Uludağ etekleri özel araçları ve cip safari ile geziye çıkanlara sihirli güzelliklerini sunar. Pek çok keşfedilecek yer arasında Bursa ilçelerinin tabii güzellikleri, çağlayanları, mağaraları ve otantik Osmanlı köyleri yer alır. Bursa kaplıcaları Roma Dönemi'nden beri kullanılan sağlık merkezleridir.


Emir Sultan Camii ve Türbesi ursa'nın doğusunda Emir Sultan mezarlığının yanında selvi ve çınar ağaçlarının arasında yer almaktadır. Cami ilk yapıldığı zaman tek kubbeli iken 1507'de avlu ve üç kubbeli revak eklenmiştir. Batıdaki merdivenlerden çıkılarak iki sütun arasındaki kapıdan geçilip geniş avluya girilir. Ortada şadırvan, güneyde cami, kuzeyde türbe ve ahşap odalar yer almaktadır. Avlu ahşap revakla çevrelenmiştir. Cami sekizgen kasnak üzerine oturan tek kubbeye sahiptir. Kuzey cephesinin köşelerinde kesme taştan birer minaresi vardır. Mihrabı XVII. yüzyılda İznik çinileriyle yaptırılmıştır. Emir Sultan Buhara'da doğmuştur. Kendisi Es-Seyyid Şemsüddin Mehmed bin Aliyyül Buhari olarak bilinir.Bursa'ya 1391'de göç etmiş ve Yıldırım Bayezıd'in kızı Hundi Hatun'la evlenmiştir. 1429'da vebadan vefat etmiştir. Türbenin ilk yapıldığı zamandan günümüze bir şey kalmamıştır. Şimdiki Türbe Sultan Abdülaziz tarafından 1868 yılında yaptırılmıştır. Sekizgen planlıdır. Doğudaki kapıdan girilmektedir. Türbe zemini avlu seviyesinden aşağıdadır.

Bursa içinde Çekirge semti bir kaplıcalar merkezidir. Bursa ilçelerinin çoğunda da kaplıcalar yılın her döneminde büyük rağbet görür.


İznik ve Uluabat (Apolyont) gölleri yüzme, kano ve sörf gibi su sporları için ideal alanlardır. Bursa'yı tanımak için kent içinde en az iki gün konaklamak gerekir. Tabiat güzelliklerini tanımak tamamen arzuya bağlıdır. İlk ve Orta çağın en önemli merkezlerinden biri olan İznik'e bir gün ayırmak gerekir.

Bursa bütün zenginliklerini keşfe çıkan Türkiye ve Dünya insanlarını ünlü konukseverliği ile ağırlamaktan gurur duyan insanların yönettiği her zevke hitabeden konaklama tesislerine sahiptir.

Emir Sultan Camii ve Türbesi: Bursa'nın doğusunda Emir Sultan mezarlığının yanında selvi ve çınar ağaçlarının arasında yer almaktadır. Cami ilk yapıldığı zaman tek kubbeli iken 1507'de avlu ve üç kubbeli revak eklenmiştir. Batıdaki merdivenlerden çıkılarak iki sütun arasındaki kapıdan geçilip geniş avluya girilir. Ortada şadırvan, güneyde cami, kuzeyde türbe ve ahşap odalar yer almaktadır. Avlu ahşap revakla çevrelenmiştir. Cami sekizgen kasnak üzerine oturan tek kubbeye sahiptir. Kuzey cephesinin köşelerinde kesme taştan birer minaresi vardır. Mihrabı XVII. yüzyılda İznik çinileriyle yaptırılmıştır. Emir Sultan Buhara'da doğmuştur.

Kendisi Es-Seyyid Şemsüddin Mehmed bin Aliyyül Buhari olarak bilinir. Bursa'ya 1391'de göç etmiş ve Yıldırım Bayezıd'in kızı Hundi Hatun'la evlenmiştir. 1429'da vebadan vefat etmiştir. Türbenin ilk yapıldığı zamandan günümüze bir şey kalmamıştır. Şimdiki Türbe Sultan Abdülaziz tarafından 1868 yılında yaptırılmıştır. Sekizgen planlıdır. Doğudaki kapıdan girilmektedir. Türbe zemini avlu seviyesinden aşağıdadır.

Yeşil Türbe
Türbe'ye yeşile bakan çinilerle kaplı olmasından dolayı Yeşil Türbe ismi halk tarafından verilmiştir. Portal 1855 depreminde büyük hasar görmüş 1864'de horasanla sıvanarak bugünkü görünümüne sokulmuştur. Sağlı sollu mihrapçıklar, ayakkabılıklar, türbenin kitabesi ve 13 dilimli yarım kubbe, çeşitli renk ve motiflerle kabartma renkli sır tekniğinde işlenmiştir. Rumiler, palmetler ve rozet motifleri ile oya gibi işlenen kapının kanatları günümüzde tüm çarpıcılığı ile ortadadır. Bir sanat şaheseri olan kapıyı Tebrizli Ahmed oğlu Ali yapmıştır. Sekizgen bedeni, sıvalı yüksek kasnağa oturan kurşunla örtülü büyük bir kubbe örtmektedir. Türbenin içine geçildiğinde iç mekân sanki çini cennetine girildiği hissini verir. Duvarlar 2,94m yüksekliğe kadar iki bordürle çevrili, altıgen türkuaz çinilerle kaplıdır. Bunların aralarında iri madalyonlar yer almaktadır. Türbe günümüze ulaşan en muhteşem çinili mihraba sahiptir. Renkli süsleme sanatının bir şaheseridir. Yivli süs sütunları, üç sıra mukarnası, rumi palmetleri, kıvrık dal motif leri, kalın yazı dizileri ve tepeliği ile Yeşil Camii mihrabını andırmaktadır. Sekizgen platformun ortasında Çelebi Sultan Mehmet'in kendisine has vakarı ile duran tamamen çini dekorasyona sahip sandukası yer almaktadır. Üzerinde kabartma sülüs celisi ile yazılı kitabesi vardır. Güneyinde oğulları Mustafa ve Mahmud'a ait sandukalar yer almaktadır. Kuzeyindeki ise oğlu Yusufa aittir.

Platformun arkasındakiler, kuzeyden itibaren Çelebi Mehmet'in kızı Selçuk Hatun'un kabartma kitabeli sandukası, kızı Sitti Hatun (Safiye)'un beyaz zemine lacivert motifli, altıgen ve üçgen çinilerle kaplı sandukası, Ayşe Hatun ve dadısı Daya Hatun'un sandukalarıdır. 328 metrekarelik alana oturan türbenin oktogonal prizma gövdesi, zeminden aşağıda da devam ederek mezar dairesini oluşturur. Beşik tonozla kaplı mezar dairesi örme duvarlarla beş ayrı bölüme ayrılmıştır.

Koza Han
Ulucami ile Orhan Cami arasındaki geniş sahadadır. 1492 yılında II. Bayezıd İstanbul'daki cami ve medresesine gelir temin etmek için yaptırmıştır. Hanın mimari Abdül-ula bin Pulad Şah'dır. İki katlıdır. Üst katta 50, alt katta 45 olmak üzere 95 odası vardır. Kuzeydeki taç kapı büyük taştan kabartma süslerle yapılmış olup muhteşem görünüşe sahiptir. Üst katta güneye açılan bir kapısı, avludan ilave kapılara açılan geniş kapı ve buradan da Orhan Cami tarafına açılan bir kapısı vardır. Hanın iç kısmındaki geniş avlunun merkezinde mescid yer almaktadır. Mescid sekiz cephelidir, köşelerdeki ve ortadaki bir ayak üzerine oturmaktadır. Alt kısmı şadırvan şeklindedir. Günümüzde ünlü Bursa ipekçiliğinin merkezi durumundadır.

Ulu Camii
Bursa'nın en heybetli ve en çok cemaat alan camiidir. Sultan Yıldırım Bayezıd Niğbolu savaşını kazandıktan sonra 1398-1400 yıllarında inşa ettirmiştir. Cami kalın duvarlara ve 12 büyük yığma ayaklara bağlanan kemerlere ve pandantiflere oturan 20 kubbe ile örtülüdür. Orta kısmındaki kubbenin üstü camlıdır. Altında 16 köşeli mermer şadırvan vardır. Caminin inşa edileceği yerdeki yapıların istimlakı sırasında bir kadın evini satmak istemeyince zorla alınır. Gönül rızası olmadan alınan yerde namaz kılınmaz gerekçesiyle evin yerine gelen kısımda şadırvan yaptırıldığı rivayet edilmektedir. Minberi ağaç işçiliğinin bir şaheseridir. Oyma kabartma, geometrik, yıldız, çivi başları ve gülçelerle süslüdür. Taç kapısı başlı başına sanat abidesidir. 1399-1400 yıllarında tamamlanmıştır. Sanatkarı Mehmed bin Abdülaziz Dakıva'dır. Zarif sekiz ceviz sütun üzerine oturan müezzin mahfili 1549 yılında yapılmıştır. Mihrabı sekiz sıra stalaktitlidir. Kum saatinin etrafındaki Ayet'el-kürsi sülüsle yazılmıştır. Ayrıca küfi ihlas suresi yazılıdır. Mihrap 1571 yılında tamamlanmıştır. Camideki diğer yazılar ve yaldız boyalar 1904 yılında Mehmed Usta tarafından yapılmıştır. Caminin ilk yapıldığı zaman üç tane olan kapısına 1740 yılında Hünkâr Mahfili kapısı eklenmiştir. Kapıların ikisi yenidir. Altıngenlerin oluşturduğu, yıldızların dekore ettiği tablalardan meydana gelen doğudaki ceviz kapı, cami ile aynı yaştadır. Tek sütun üzerine oturan yuvarlak mermerden kürsü 1815 yılında yapılmıştır. Cepheler sağır kemerler içinde, altta ve üstte ikişer pencereden oluşmaktadır. Cephelerin tümü kesme taştan yapılmıştır. Caminin kuzey cephesinin köşelerinde, kaidesi mermerden gövdeleri tuğladan örülmüş birer minaresi vardır. Batıdaki minarelerin içinde çift merdiven mevcuttur. Bunun yardımı ile çatıya çıkılmaktadır. Cami, Moğol Şeyhi Emir Bedrüddin tarafından 1403 yılında ve Karamanoğlu Mehmed Bey'in 1413 yılındaki Bursa muharasası sırasında yaktırılmıştır. 1 Mart 1855 tarihlerindeki büyük depremde ve 1889 yangınında hasar görmüştür.

Bursa Kalesi
Brithynialılar zamanında yapılmaya başlanan kale daha sonra ihtiyaç duyuldukça Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğunca çeşitli onarımlara tabi tutulmuştur. Surlarda görülen kiklopien taşların önemli kısmı Roma devrine ait sütunlar, lahit parçaları, adak mezar steli, heykel kaideleri, şeref kitabeleridir. Bunlar hisar kapının doğusunda yoğunluk kazanmaktadır. Surların sadece güney kısmındakiler çift duvarlı ve beş köşeli burçlarla sağlamlaştırılmıştır. 1326 yılında Bizanslılardan alınan Bursa'nın surları Orhan Gazi tarafından üç köşeli burçlarla takviye edilmiştir. Çakır Ağa Hamamı ile Tophane arasında biri silindir gövdeli, ikisi üç köşeli büyük burç kalıntıları vardır. Bunların arasında yer alan Hisar Kapı 1855 yılındaki depremde yıkılmıştır. Buradan doğuya dönen surlar, evin bahçe duvarlarına temel vazifesi yapmıştir Yıldız Kahve'den güneye uzanan surlarda yuvarlak kemerlerle mazgal delikleri görülmektedir. Kahvenin önünde Kaplıca Kapı yer almaktadır. Yıkık duvarlar halinde devam eden surlar, Zindan Kapıya bağlanmaktadır. Zindan Kapı yanındaki köşeli burç Çelebi Sultan Mehmet tarafından 1418 yılında yaptırılmıştır. Zindan Kapıdan Üftade'ye kadar nisbeten sağlam devam eden surlar, Pınarbaşı Kapısı'na oradan da Üftade yanındaki Yer Kapı'ya ve tekrar Çakır Ağa Hamamı karşısında bağlanmaktadır. Pınarbaşı Kapı ile Zindan Kapı arasında birbirine paralel uzanan surların kesme taşlı bölümleri yerlerinden sökülmüş olduğundan şimdi sadece moloz taştan kireç kum harcı ile örülmüş kısımları ayaktadır. Pınarbaşı Kapı ile Zindan Kapı arasındaki ön surlar, evler arasında kaybolmuştur. Diğer sur kalıntılarında ise bu kısımda yapılan evlere giriş kapıları ve boşluklar Osman Gaz oluşturulmak maksadı ile tahribatlar yapılmıştır.

Osmangazi Türbesi
Bursa kuşatmasının devam ettiği sırada Osman Gazi oğlu Orhan Bey'e şehir içindeki kubbeli yapıyı göstererek "Oğul; ben öldüğüm vakit beni Bursa'da şol gümüşlü kubbenin altına koyasın" demiştir. Günümüz Tophane Parkı'nın girişinde solda kalan bu kubbeli yapı Mesihilerin şapeline aitti. Bursa fethedildikten sonra, şapel mescide çevrildi ve Osman Gazi buraya defnedildi. Saint Elias(Elia-İlyas) Manastırı'nın bölümüne ait olan şapelin içi 8,3 m. genişliğindeki duvarlara bitişik çift sütüncuklarla ayrılmış, yarım yuvarlak nişli, sekizgen plana sahipti. XI. yüzyılda yapıldığı bilinen bu şapel'in şekli, Roma İmparatorluk devrinden itibaren uygulamaya başlanan örneklerle büyük benzerlik göstermektedir. Şapel'in narteks kısmının olduğu yere gömülen mezarlar, günümüzde açıkta kalmıştır. 1855 depreminde yıkılan türbe 1863'te Sultan Abdülaziz tarafından eski plana sadık kalınarak yapılmıştır. Türbe kubbe ile örtülü sekizgen plana sahiptir. Türbe'ye kuzeydeki ahşap antreden geçilerek girilir. Ortada sedef kakmalı muhteşem ahşap sanduka Osman Gazi'ye (1258-1326) aittir. Solunda oğlu Alaaddin Bey, bunun yanında Hüdavendigâr oğlu Savcı Bey sağında, Aspurça Hatun'un oğlu ibrahim Bey ile adları bilinmeyen on iki sanduka vardır. Türbe'de Konya Sultanı Alaaddin tarafından Osman Bey'e gönderilen çok büyük bir davul ve tesbih sergilendiğinden, halk arasında Davullu (Davud) manastırı denmesine neden olmuştur. Bunlar bir yangın sırasında yanarak kül olmuştur. Türbe, konak salonları dekorasyonu şeklinde bezenmiş, pencerelere kumaş perdeler takılmıştır. Fransız mimari stilinde yapılan bu kısımda ufak bir mihrap görülmektedir. Pencere parmaklıkları dökme demirdendir.

Orhangazi Türbesi
Tophane parkının girişinde sağdadır. Bursa'nın fethinden önce şehrin metropolit manastırı olan Saint Elias manastırı XI. yüzyılda yaptırılmıştır. Kilise bir orta nef ile iki yan neften oluşmaktadır. Ortada gri mermerden dört sütunun taşıdığı kubbe vardır. İçi gri mermer levhalarla kaplanmıştır. Apsis kısmında gri mermerden sütunların ayırdığı üç pencere vardır. Bu kısmın önünde dört basamak bulunmaktaydı. Giriş kısmında altı adet yeşil somaki mermer sütun yükselmekteydi. Zemin bugün de izleri görülen mozaik döşemeye alternatif olarak porfir, diğer renklerde küçük mozaiklerden meydana gelmiş tezyinat, yuvarlak antraklar ve düz mermer levhalardan oluşmaktadır. Orhan Gazi'nin defnedildiği bu bina 1801 kasım ayında büyük bir yangında hasar görür ve onarılır. 1855 yılındaki depremde ise önemli kısmı yıkılır. 1863 yılında Sultan Abdülaziz tarafından eskisine sadık kalınarak yaptırılır. Türbe kare planlıdır. Her cephesinde üçer pencere vardır.

Güney cephesindeki orta pencere kapı şekline çevrilmiştir. Daha önce giriş kapısının önünde bir sundurma vardı. Orta kısmında dört sütunla ayrılmış ve birbirine kemerlerle bağlanmış, üstüne kubbe oturtulmuştur. Yan kısımlar beşik tonozla örtülüdür. İç duvarlar beyaz kireç badanadır. Pencere üstlerinde alınlık şeklinde sade süslemeler görülmektedir. Ortadaki sanduka Orhan Gazi'ye aittir. Etrafı dökme pirinç parmaklıklıdır. Kuzeyinde Cem Sultan'ın oğlu Abdullah, sağında Şehzade Korkud, hanımı Nilüfer Hatun, oğlu Kasım, kızı Fatma ve Yıldırım Bayezıd'in oğlu Musa Çelebi ile isimleri tespit edilemeyen on dört sanduka vardır.

Uludağ
Bursa'nın 32 kilometre güneyinde, karayolu ile Bursa'ya 40, havaalanına 60 dakikadır. Antik dönemde Olympos Misios adıyla tanınan Uludağ, Troya Savaşı'nı tanrıların izlediği yer olarak ta mitolojideki yerini almıştır. 2543 metreye ulaşan doruğu ile Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Olağanüstü tabii yapısı, flora ve faunasının zenginliği ile 1961 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Türkiye'nin en önemli Kış Sporları ve kış turizmi merkezidir. Kayak tesislerinin yeterliliği ile konaklama imkanları Uludağın vazgeçilmez bir tatil yöresi olmasını sağlamaktadır. Yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik alanı olarak yararlanılması Uludağ'ı her mevsim çekici kılmaktadır. Uludağ 20 Aralık - 20 Mart tarihleri arasında 120 gün/yıl süreli kayak mevsimine sahiptir. Merkezde 5 telesiyej, 7 teleski ve 1 adet teleferik vardır. Ulaşım Bursa’dan Uludağ Milli Parkı giriş kapısına (Karabelen) 22 km.lik asfalt yol ile ulaşılabilmektedir.

Buradan oteller yöresi ve kayak merkezine 10 Km.lik asfalt + parke yolla ulaşılmaktadır. Ayrıca Bursa’dan 20 dakikalık bir teleferik yolculuğu ile Uludağ Milli Parkı Sarılan kamp ve kullanım alanına ulaşılabilmektedir.
 
#6 - Temmuz 31 2007, 09:06:36
« Son Düzenleme: Temmuz 31 2007, 09:08:11 Gönderen: AnGeLs-_-DeMoNs »

ARKADAŞLAR KOSKOCA SİTEDE BU KADAR MI BURSALI VE BURSAYI SEVEN VAR  :hönk

BU ARADA BaHa_8 VE dArK HOŞGELDİNİİİZ.
#7 - Temmuz 31 2007, 09:09:05
« Son Düzenleme: Temmuz 31 2007, 09:10:48 Gönderen: AnGeLs-_-DeMoNs »

hoşgördükk =)

sanırSam koskoca sitede bu kadar bursalı var :D
#8 - Temmuz 31 2007, 12:58:25
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

dark

Var aslında birkaç kişi daha ama görmemişlerdir sanırım.. :4
#9 - Temmuz 31 2007, 13:01:44

BENDE VARIMMM
#10 - Ağustos 17 2007, 18:12:01
öη¢є тσρяαктıм şιм∂ι αğαç σℓ∂υм  ∂єяуα ∂єηιzℓєя gιвι ∂αℓgαℓαη∂ıм şιм∂ι ∂υяυℓ∂υм  кєη∂ιмι вυz gιвι çσк ѕєят zαηηє∂єя∂ιм мєğєя ηє кσℓαумışıм нємєη єяιуινєя∂ιм!!!
нєя şєу ∂üη gιвι ιηαη gєℓιя gєçєя вιℓємєzѕιη  кıумєтιηι нαуαт вιzι ιçєя!..

Anti-tiKKy

yap benı de ırem ya
#11 - Ağustos 17 2007, 19:13:03

bende üye olucam
buralıyam ezelden bursalıyam ezelden  :teyy
#12 - Ağustos 17 2007, 21:39:39
cem bey biz öyle çok telefonla konuşmak istiyoruz ki şöyle bi konuşsak da telefon kulağımıza yapışsa :Ç


irem abla bende üye olabilirmym  :) ya tmm bursalıyızda bülent ersoyda bursalı fatih ürek te üff utanıyorm bazen :P
#14 - Ağustos 18 2007, 15:38:24

irem abla bende üye olabilirmym  :) ya tmm bursalıyızda bülent ersoyda bursalı fatih ürek te üff utanıyorm bazen :P

tmm üyesin  :)) de ne var utanılcak kendi seçmleri sonuçta  :cicek
#15 - Ağustos 18 2007, 15:43:06

Anti-tiKKy

irem abla bende üye olabilirmym  :) ya tmm bursalıyızda bülent ersoyda bursalı fatih ürek te üff utanıyorm bazen :P

tmm üyesin  :)) de ne var utanılcak kendi seçmleri sonuçta  :cicek
doru valla :) ya bu arada anty deiL anti ;)
#16 - Ağustos 18 2007, 17:16:12

irem abla bende üye olabilirmym  :) ya tmm bursalıyızda bülent ersoyda bursalı fatih ürek te üff utanıyorm bazen :P

tmm üyesin  :)) de ne var utanılcak kendi seçmleri sonuçta  :cicek
doru valla :) ya bu arada anty deiL anti ;)
dzelttim oldu mu??
#17 - Ağustos 18 2007, 17:19:31

Anti-tiKKy

ok canım
#18 - Ağustos 18 2007, 18:23:52

Anti-tiKKy

İnegöl.. kucukcalığı da var :sizo
#19 - Ağustos 19 2007, 12:05:20

bir kaç resim











#20 - Ağustos 19 2007, 13:20:58
cem bey biz öyle çok telefonla konuşmak istiyoruz ki şöyle bi konuşsak da telefon kulağımıza yapışsa :Ç

pende Bursalıyımm pende üye olmak istiorumm
#21 - Ağustos 19 2007, 13:26:07


my awesome avy

MuSiC_LoVeR_gİrL üyesin... bu arada seray ve acı biber (ismini blmediğm için nickini yazıorum :))) resimler için saolun...
#22 - Ağustos 19 2007, 21:57:12

Anti-tiKKy

bısı dııl bacım -bu arada bacım hatrladın heralde- :D
#23 - Ağustos 19 2007, 22:17:00

bısı dııl bacım -bu arada bacım hatrladın heralde- :D
çaktım çaktım  :okey
#24 - Ağustos 19 2007, 22:30:13

bursanın ufak tefek taşları....

bende bursalıyım bendeeee üye olmak istiyorum...


#25 - Ağustos 20 2007, 00:55:02
Bizi arama lüks meyhanelerde, biz dost şarabı içenlerdeniz. Bize dost arkadaş nedir diye sorma, biz onlar için ölüme gidenlerdeniz.

bursanın ufak tefek taşları....

bende bursalıyım bendeeee üye olmak istiyorum...




tamm üyesin ama bişiler bekliors ;)
#26 - Ağustos 20 2007, 12:16:32

BURSA HAKkINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

*Bursada beş bin yıldan beri yerleşik hayat olduğunu,

*Bursa Kaplıcalarının eskiden Roma Döneminde kullanılan sağlık merkezleri olduğunu,

*Bursada bulunan Emir Sultan Camiinin eskiden tek kubbeli olduğu,

*Koza Handa 95 tane oda olduğunu,

*İpek Handa 81 oda olduğunu,

*Osmangazinin ölürken Orhangaziye Oğul, ben öldüğüm vakit beni Bursada şol gümüşlü kubbenin altına koyasın! dediğini yani Osmangazi ve Osmangazinin türbelerinin Bursada bulunduğunu,

*Orhangazi Türbesinin XI. Yüzyılda Saint Elias Manastırı olarak kullanıldığını,

* 3.Osmanlı Padişahı I. Murat Hüdavendigarın türbesinin Bursada bulunduğunu,

*Bursada bulunan Cumalıkızık Köyünün Türkiyenin en eski köyü olduğunu yani 700 yıllık bir vakıf köyü olduğunu ve hala yerleşik alanların bulunduğunu,

*Türkiyenin ilk teleferiğinin Bursa-Uludağ arasında açıldığını,

*Mudanya Mütareke Evi Müzesinde Türk-Yunan savaşına son veren ateşkes antlaşmasının imzalandığını ve hala gezildiğini,


*Türkiyenin ilk ve tek orman müzesinin Bursada olduğunu,

*Uludağda çok çeşitli yürüyüş alanları olduğunu,

*Doğa, kültür, yaz ve kış turizminin yapıldığı Bursamıza toplam(yerli-yabancı ) yılda 500 bin bile turist gelmediğini ,

*Cumalıkızığın bir Osmanlı köyü olduğunu ve bu köyün hala gezilebildiğini,

*Minberinde Güneş Sisteminin şekillendirildiği tek caminin Ulu Cami olduğunu,

*Türkiyenin en eski çini merkezinin İznik olduğunu,

*Bursa kaplıcalarının akciğer, romatizma ve bazı kemik hastalıklarına iyi geldiğini,

*Uludağın Türkiyenin ilk kayak merkezi olduğunu,

*Türkiyenin ender çim kayağı merkezlerinden birinin Demirtaşta olduğunu,

*Türkiyenin en iyi çilek ve şeftalisinin yetiştirildiği yerin Bursa olduğunu,

*İskender dışında pideli köfte, cantık, İnegöl köfte, kemalpaşa tatlısı ve Mihaliç peynirinin de Bursa kökenli olduğunu,

*Türkiyede birçok suyun, sodaların, meyve sularının, meşrubatların, Bursada üretildiğini,

*Türkiyenin en önemli süt ve süt ürünlerinin Bursada üretildiğini,

*Türkiyenin en iyi sofralık zeytinlerinin Gemlikte yetiştirildiğini,

*Bursada bir yıl içinde toplam 25 tane şenlik ve festivalin düzenlendiğini,

*Bursadaki en büyük ve en eski kaplıcanın Eski Kaplıca olduğunu,

*Oylat Kaplıcalarının su özellikleri bakımından dünyada 2. olduğunu,

*Yeni Kaplıcanın duvarlarının çini kaplı olduğunu,

*Hıristiyanların ilk Konsülünün İznikte toplandığını ve bu toplantıdan toplam 4 tane İncil çıkarıldığını,bu yüzden İznikin Hristiyanlar için kutsal bir yer olduğunu

*Hüdavendigar Caminin bir Rum usta tarafından yapıldığını,

*Ulu Caminin eskiden beyaz sıva ile kaplı olduğunu,
Mimar Sinanın Bursa mimari tarzını bozmamak için bu şehre hiç eser yapmadığını,

*Yeşil Türbenin ilk yıllarında kubbesinin de tamamen çinilerle kaplı olduğunu,

*Evliya Çelebiye göre Emir Sultan Türbesinin de içi dışı çinilerle kaplandığını,

BİLİYOR MUYDUNUZ?
#27 - Ağustos 20 2007, 16:52:59
Bizi arama lüks meyhanelerde, biz dost şarabı içenlerdeniz. Bize dost arkadaş nedir diye sorma, biz onlar için ölüme gidenlerdeniz.

bu fotoğraflarda cumalıkızıktan...








#28 - Ağustos 20 2007, 17:02:32
Bizi arama lüks meyhanelerde, biz dost şarabı içenlerdeniz. Bize dost arkadaş nedir diye sorma, biz onlar için ölüme gidenlerdeniz.

irem abla bende üye olabilirmym  :) ya tmm bursalıyızda bülent ersoyda bursalı fatih ürek te üff utanıyorm bazen :P

bülent ersoy eğer bi yüz karasıysa sadece bursa'nın değil tüm Türkiye'nin yüz karası..çünkü o Türkiye'de yaşamakta ve Türk vatandaşı !!
fatih ürek zaten bursalı değil İstanbullu..sadece Bursa da liseyi mi ne okumuş..

ya bütün bunları zaten konuşmaya gerek yok,
bursa ya ve bursalılara laf sölemekte ısrar edenler varsa,
açık adres versinler ve annelerine slm sölesinler..
bi bursalı nası oluyomuş görürler!

#29 - Ağustos 20 2007, 17:50:32
ѕuѕмαк wєяiLмєsi єη güç cєwαρтıя.
çoк кoηu$αη кoLαy oLαηdıя.
susтuм вєη, iѕтєyєη кoηu$ѕuη. . .

fatih ürek erzurumlu değil mi  :sizo
öyle duydum
#30 - Ağustos 20 2007, 21:24:28
cem bey biz öyle çok telefonla konuşmak istiyoruz ki şöyle bi konuşsak da telefon kulağımıza yapışsa :Ç

altı evliya üstü eşkiya burası bursa    sorunu olan bursalılara uzaktan laf atanlar bi altıparmak civarı bize urasınlar

bnde bursalıyım bnide üye yaparsan sevindirik olurum
#31 - Ağustos 20 2007, 22:03:22

altı evliya üstü eşkiya burası bursa    sorunu olan bursalılara uzaktan laf atanlar bi altıparmak civarı bize urasınlar

bnde bursalıyım bnide üye yaparsan sevindirik olurum

tmm üyesin :okey
#32 - Ağustos 21 2007, 11:48:44

heyy bnde bnde... ablam üye olmus zatn^^ :D bursalıyım bnde :D FBarchitect okulda olmadığı zamnlarda aynı evdeyiz xD :D
#33 - Aralık 22 2007, 23:52:36
>>My_Chemical>>
<<Romance<<

bende bursa çocuğuyum.benide alın yanınıza.:D
#34 - Aralık 26 2007, 14:49:03

hepiniz üye oldunuz arkadaşlar hoşgeldiniz...
bursa gibisi yok dimi yeşil yeşil miss gibi (6) (6)
#35 - Aralık 26 2007, 16:04:56

-_-

Bir Bursa lı olarak bende üye olmak istiyorum.. :artis

Şeftali güzeli seni .. =(
#36 - Aralık 26 2007, 16:39:02

Anti-tiKKy

Ee BursaLıLar bu kadar mı yaaa?!!
#37 - Aralık 28 2007, 16:16:04

Bursalıyız..Bursasporluyuz..Benide yazıverin listeye :)
#38 - Nisan 11 2008, 15:35:24
Anlatılmaz aşkın kelimelerle
Gücümüz yetmezki tarif etmeye
Hazırız yolunda canlar vermeye
Herşeyden vazgeçtim senin uğruna

tamamdır birz gec oldu ama :sizo
#39 - Haziran 24 2008, 23:44:37

canım bursamın canım fan klübüne katılmak istiyorum :ehem
#40 - Temmuz 30 2008, 14:12:19
kısmet


Oof nasıl özledim anlatamam. Kaçıp gidesim var.  :öff
Ben de üyelik istiyorum.   :ask
#42 - Aralık 09 2008, 17:39:30
Don't look so blue'

Oof nasıl özledim anlatamam. Kaçıp gidesim var.  :öff
Ben de üyelik istiyorum.   :ask

yarın akşam ben gidiyorum  hehehe
#43 - Aralık 09 2008, 18:30:45
Gözlerimizden deniz akıyor kapkara... (21 mayıs 1864)

Ben de bugün gittim sonunda :Ç Çok özlemişim doyamadım gezmeye
Şimdi geldim çok yoruldum ama değdi. Keşke hiç dönmeseydim :öff
Burdan 2,5 saat olmasına rağmen gidemiyorum sık sık malesef  :(
#44 - Aralık 13 2008, 22:34:34
Don't look so blue'

Oof nasıl özledim anlatamam. Kaçıp gidesim var.  :öff
Ben de üyelik istiyorum.   :ask
tamamdırr.. :okey
#45 - Ocak 26 2009, 15:34:32

Düz Mantık

En büyük AntalyaSpor!  :4

böyle bi atraksiyon bi heyecan yaratayım dedim . . tartışma havası falan  :urfa   

-----------------

Umarım sayınızı artırırsınız arkadaşlar, kolay gelsin diyorum bir Antalyalı olarak   :okey

saygı ve sevgilerimle. .  :urfa
#46 - Ocak 26 2009, 16:40:02

bakalım bu hafta gitme ihtimalim var
#47 - Ocak 26 2009, 16:49:05
Gözlerimizden deniz akıyor kapkara... (21 mayıs 1864)

Osman abi çok şanslısın :Ç
#48 - Ocak 26 2009, 18:31:45
Don't look so blue'

niye gittiğim içinmi

valla seviyorum bursayı okadar il gezdim ortalama türkiyenin yarısından fazlasını gezmişimdir ama bursanın yeri ayrıdır
#49 - Ocak 26 2009, 18:47:28
Gözlerimizden deniz akıyor kapkara... (21 mayıs 1864)

Evet gittiğin için abi.
Ben de çok istiyorum ama gitme fırsatım olmuyo pek.
Benim için de Bursa'nın yeri ayrı. Hem memleketim hem de bu kadar güzel olunca cazip geliyo çok.
#50 - Ocak 26 2009, 19:03:40
Don't look so blue'

Bende bir Bursalı olaraktan üye olmak istiyorum :D
#51 - Mart 31 2009, 17:47:30
"İnsanlar kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz.''



Anti-tiKKy

Sitedeki Bursa chat reklamı da ne böyle he? Ne diyosunuz bunun hakkında bursalılar ? (6)
#54 - Ağustos 08 2009, 13:43:23

Beni de yazarsan sevinirim.
#55 - Ağustos 08 2009, 15:36:56
Zifir.

-tamam üyesin-
#56 - Ağustos 08 2009, 15:39:16

bni de üye yaparmısınız (:
#57 - Ağustos 14 2009, 19:07:29


teşekkür ederim :)
#59 - Ağustos 16 2009, 15:46:54

durun..!durun benide aLın ben bursaLıyım ve bursayı çokk seviyorum...bursaspor-eses
#60 - Ağustos 16 2009, 17:08:28

Tamam tamam durduk heyecan yapma (6)
Neyse üyesin
#61 - Ağustos 16 2009, 19:53:52

Bende bir Bursalıyım (= Üye olabilir miyim acaba  :lol
#62 - Ağustos 17 2009, 01:36:25

Olabilirsin tabiki :lol
#63 - Ağustos 17 2009, 13:46:12

Teşekkür ettim o zaman  :lol
#64 - Ağustos 17 2009, 15:44:22

Gunes ve Ay

hadi bursayla ilgili bilgilerimizi paylaşalım
Mesela bütün pisikopatlar bu nadide şehrimizde bizim. Bakınız, haberlerdeki 10 pisiko olaydan 10'u Bursa'da geçmekte. Kaçıcaz biz bu şehirden, korkuyoruz artıkın. :Ç
#65 - Ağustos 23 2009, 04:40:09

Ben de Bursalıyım.
Seviyorum yeşil şehrimi. :Ç
#66 - Kasım 14 2009, 17:12:49

Yalnızca bir anlıktır mutluluk.
Sevdalar, heyecanlar; Hepsi bir anlık.
Kalansa, tortusudur hayatın,
Yalanlar ve acılar; Bir de yalnızlık.

ben de Bursalıım :D
#67 - Aralık 19 2009, 20:51:43
BaNa YuKaRıDaN bAkArSıNıZ aPtAlIn TeKiNi GöRüRsÜnÜz.

BaNa AşAğIdAn BaKaRsAnIz TaNrIyI gÖrÜrSüNüZ.

BaNa TaM kArŞıDaN bAkArSaNıZ, kEnDiNiZi GöRüRsÜnÜz.

Anti-tiKKy

Bütün L harfiyle başlayanlar da bursalı bu sitede. :)
#68 - Aralık 20 2009, 14:07:01

Merhaba hemşerilerim :))

Benide eklerseniz sevinirim
#69 - Şubat 05 2010, 22:13:09

Bursalıyızzzzz :)
Bursayı seviyoruz :)
Renklerimizi seviyoruz :)
Karış karış her toprağını seviyoruz  ;)  :ask
#70 - Şubat 10 2011, 23:03:25
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


BursaSpor.



Melikea

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.