Alternatifim Cafe

Yılbaşı Pastası Tarifi

Discussion started on Yemek Tarifleri

sabunkopugu

Malzemeleri:

6 yumurta
3 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
1 kutu toz kremşanti
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı hindistancevizi rendesi
3 muz
1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket çikolatalı toz kremşanti
İçi çikolatalı inciler

Hazırlanışı:

Yılbaşı akşamı misafirlerinize sunacağınız yılbaşı pastası için öncelikle Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Tozşekerin yarısı ile yumurta sarılarını bir kaseye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak benmari usulü pişirin. Ateşten alıp mikserle çırpın. Yumurta aklarını kalan tozşekerle kar halinde çırpın, sarılara ilave edip tekrar çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak düzgün bir hamur elde edin. Fırın kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıptan çıkarıp enine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp birinci katına sürün. Muz dilimlerini dizip kremşanti sürün, hindistancevizi serpin. 2. ve 3. katları da hazırlayıp kremşantiyle kaplayın, hindistancevizi serpin. Üstünü çikolatalı kremşanti ve incilerle süsleyin.

Yılbaşı yemekleri için olmazsa olmaz olan yılbaşı pastası artık hazır, afiyet olsun. Mutlu seneler...
#1 - Aralık 28 2015, 09:34:30

Üye:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.